Τα νέα smartphones της σειράς Galaxy S10 θα υποστηρίζουν την επόμενης γενιάς τεχνολογία WiFi.

Και οι τρεις νέες συσκευές της Samsung που θα αποκαλυφθούν στις 20 Φεβρουαρίου, σε εκδηλώσεις Galaxy Unpacked στη Ν. Υόρκη και στο Λονδίνο αλλά και αλλού, θα υποστηρίζουν το πρότυπο WiFi 6 (IEEE 802.11ax). Τα Galaxy S10E, S10 και S10+ θα υποστηρίζουν το νέο πρότυπο χάρη στο νέο WiFi 6-ready κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 855, ωστόσο είναι λογικό να περιμένουμε και το Exynos 9820 SoC της ίδιας της Samsung να υποστηρίζει την τελευταία έκδοση του WiFi.

Και άλλες ναυαρχίδες θα βασίζονται φέτος στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 855 οπότε περιμένουμε η υποστήριξη του προτύπου να εξαπλωθεί σύντομα, αν και βεβαίως για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της θα χρειαστεί να προμηθευτείτε και ένα router τύπου WiFi 6, τα οποία ακόμα σπανίζουν. Τουλάχιστον, οι νέες συσκευές της Samsung –αλλά και άλλες φετινές ναυαρχίδες- θα διαθέτουν αυτό το future-proof στοιχείο στον εξοπλισμό τους.

Το νέο πρότυπο WiFi 6 θα προσφέρει σταθερότερο, ταχύτερο Internet –ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές στο σπίτι- με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Η τεχνολογία IEEE 802.11ax θα υποστηρίζει throughput έως και 10Gbps χρησιμοποιώντας, τουλάχιστον θεωρητικά, και τις δύο μπάντες 2,4GHz και 5GHz και μέχρι 8 spatial streams με 1024-QAM.

Engadget