Σύμφωνα με την Κορεατική ιστοσελίδα The Elec, η επερχόμενη σειρά smartphones Galaxy S11 θα κυκλοφορήσει με το Snapdragon 865 SoC έναντι του Exynos 990 σε όλες τις αγορές, εκτός από μία.

Παραδοσιακά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Κίνα και στην Ιαπωνία η σειρά Galaxy S διατίθεται με το κορυφαίο κάθε χρονιά SoC Snapdragon, κυρίως λόγω της καλύτερης υποστήριξης των δικτύων 4G από το ενσωματωμένο modem της Qualcomm. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Elec, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, του χρόνου, σε όλες τις περιοχές θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις των smartphones της σειράς Galaxy S11 με το Snapdragon 865 SoC εκτός της… Ευρώπης. Ακόμα δηλαδή και στη Νότιο Κορέα, παρόλο που η αγορά δεν είναι μεγάλη (περίπου 20 εκατομμύρια αποστολές τον χρόνο) θα κυκλοφορήσουν συσκευές της εταιρείας με το Snapdragon 865 SoC και όχι με το Exynos 990 SoC της Samsung.

Από την ιστοσελίδα Elec υποστηρίζουν, ότι η αλλαγή στα σχέδια της Samsung οφείλεται στην σημαντική διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο SoCs. Μην περιμένετε πάντως από την Samsung να παραδεχτεί κάτι τέτοιο επισήμως. Παρόλα αυτά, το ότι πρόσφατα έκλεισε το τμήμα ανάπτυξης «custom core» δείχνει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την εταιρεία στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Snapdragon 865 SoC χρησιμοποιεί τους τελευταίους πυρήνες Cortex-A77 και επιδεικνύει απόδοση 15 TOPS όσον αφορά στην Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ ο ISP του μπορεί να διαχειριστεί κάμερες έως και 200MP. Το Exynos 990 SoC από την άλλη χρησιμοποιεί τους παλαιότερους Cortex-A76 πυρήνες και η NPU του έχει απόδοση 10TOPS στις εργασίες που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ μπορεί να διαχειριστεί κάμερες έως και 108MP. Μπορεί στις αρχές του 2019, τέτοια megapixels να έμοιαζαν ιδιαίτερα πολλά, ωστόσο η σειρά Galaxy S11 αναμένεται να ενσωματώνει κάμερα 108MP που είναι η ανώτερη που μπορεί να υποστηρίξει το Exynos 990, ενώ και οι μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPUs) κάνουν σήμερα πολύ περισσότερη δουλειά από ποτέ. Είναι φανερό λοιπόν, ότι οι συσκευές με το Snapdragon SoC θα έχουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι τον μοντέλων με Exynos που είχαν ποτέ στην ιστορία της σειράς Galaxy S, κάτι που βεβαίως, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, είναι απογοητευτικό για τους Ευρωπαίους πελάτες της εταιρείας.

235423.jpg.0fbdf7b0b3bce49c10a21d2e07c3de49.jpg

Να αναφέρουμε, ότι η Samsung πρόκειται να χρησιμοποιήσει MediaTek 5G SoCs επίσης σε κάποια από τα lower-end μοντέλα smartphones της, κάτι που βεβαίως αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα για το τμήμα ανάπτυξης Exynos chipsets της εταιρείας.

GSMArena

  • Like 3