Οι σκούπες ρομπότ δεν είναι πλέον κάτι καινούριο. Ούτε καν εκείνες που διαθέτουν και λειτουργία σφουγγαρίσματος.

Κι όμως, με τους κατασκευαστές να δίνουν φέτος περισσότερη έμφαση από ποτέ στην AI, η Samsung βρήκε τον τρόπο να καινοτομήσει με τη Bespoke Jet Bot Combo.

Πρόκειται για μία σκούπα/σφουγγαρίστρα ρομπότ με ενισχυμένες δυνατότητες AI, κάτι που κάνει τη λειτουργία της ακόμα πιο αυτοματοποιημένη και αυτόνομη, απαιτώντας λιγότερη απασχόληση από πλευράς χρήστη. Ενσωματώνει τεχνολογία AI Object Recongition που σε συνδυασμό με τον 3D αισθητήρα, της επιτρέπει να αναγνωρίζει ακόμα περισσότερα εμπόδια προκειμένου να κινείται με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και λεκέδες, έτσι ώστε να καθαρίζει αποτελεσματικότερα (άλλες απαιτήσεις έχουν π.χ. οι λεκέδες στην κουζίνα και άλλες εκείνοι στο σαλόνι).

image.jpeg.97bcedebdf5ba121f89f2b11627356c4.jpeg

Μόλις η Bespoke Jet Bot Combo εντοπίσει έναν λεκέ, επιστρέφει στη βάση της, θερμαίνει και μουσκεύει το πανί σφουγγαρίσματος με ατμό και νερό σε υψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν επιστρέφει στο σημείο που σταμάτησε για να καθαρίσει αποτελεσματικά το δάπεδο: το πανί περιστρέφεται με 170 στροφές ανά λεπτό, οπότε έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει ακόμα και τους πλέον επίμονους λεκέδες. Χάρη στο σύστημα AI Floor Detect, η σκούπα αναγνωρίζει τον τύπο του δαπέδου (ξεχωρίζοντας φερ’ ειπείν πατώματα/πλακάκια από μοκέτες/χαλιά) ώστε να προσαρμόσει αναλόγως την ισχύ της.

Η Bespoke Jet Bot Combo συνοδεύεται από σταθμό φόρτισης ο οποίος μεταξύ άλλων διαθέτει κάδο για την εναπόθεση των όσων έχει μαζέψει η σκούπα (για να την αδειάζετε όσο το δυνατόν λιγότερο συχνά), σύστημα καθαρισμού τριών βημάτων του πανιού σφουγγαρίσματος (με πλύσιμο, καθάρισμα με ατμό και στέγνωμα) και αυτόματη αναγόμωση του δοχείου νερού της. Αξίζει να σημειώσουμε πως η σκούπα βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, με τη Samsung να τονίζει ότι υπάρχει πιθανότητα αλλαγής για κάποια από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές της. Το πότε θα διατεθεί εμπορικά και σε τι τιμή, παραμένουν άγνωστα.
 

  • Like 2