Όπως περιμέναμε, η Samsung στο δικό της Developer Conference που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο San Francisco ανακοίνωσε την εύκαμπτη οθόνη Infinity Flex Display.

Μαζί ανακοίνωσε και το One UI που αναπτύχθηκε ειδικά για να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της. Mέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε και την ανακοίνωση της πρώτης συσκευής Galaxy της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας που θα διαθέτει την Infinity Flex Display.

Η οθόνη διπλώνει στην μέση, με αποτέλεσμα η συσκευή να μπορεί να μεταφερθεί πιο εύκολα. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε μία άνετη, μεγάλη οθόνη (λέγεται 7,3 ιντσών), χωρίς να θυσιάζεται η φορητότητα.   

Η γνωστή κατασκευάστρια οθονών, έπρεπε να εφεύρει μία νέα προστατευτική επίστρωση για την οθόνη από προηγμένο πολυμερές (και μαζί και ένα νέο «adhesive») που θα της επέτρεπε να είναι εύκαμπτη αλλά και παράλληλα ανθεκτική.

Nov_07_2018_14_31_38.1541618716.gif.3b55e414eeae63642f8e56e28e89f45e.gif

Όσον αφορά στο One UI, η Samsung συνεργάστηκε στενά με την Google και την ομάδα Android πάνω στον σχεδιασμό ενός περιβάλλοντος χρήσης που θα είναι μινιμαλιστικό και που θα διατηρεί το σχετικό περιεχόμενο στο κάτω μισό της οθόνης διασφαλίζοντας τον χειρισμό με το ένα χέρι (one-hand operation) σε όλες τις περιπτώσεις.

Παράλληλα το νέο UI βελτιστοποιεί την επιφάνεια της οθόνης για καλύτερη παραγωγικότητα on-the-go επίσης. Καθώς o χρήστης «ανοίγει» το κινητό, το UI αλλάζει απρόσκοπτα ώστε να του προσφέρει την ελευθερία του multi-tasking που απολαμβάνει σε ένα tablet. Η Samsung λέει ότι με το One UI μπορούν να είναι ανοιχτές τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα χάρη σε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Multi-Active Window.

2.jpg.bf12cd208d0868638de5f756e83127f6.jpg

Δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία παρουσίασης του «foldable Galaxy smartphone» της Samsung ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να το παρουσιάζει στην έκθεση CES 2019.

 

GSMArena

Engadget