Ξεκίνησε πριν λίγο η σταδιακή διάθεση της τελικής έκδοσης του One UI 6, της τελευταίας έκδοσης του περιβάλλοντος εργασίας των Samsung συσκευών που βασίζεται στο Android 14.

Το One UI 6 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη. Ας δούμε κάποια από τα κορυφαία νέα χαρακτηριστικά ενώ μπορείτε να δείτε αν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας πηγαίνοντας στα Settings > Software update > Download and install.

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός και βελτιωμένη προσαρμογή

Το OneUI 6 έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό που κάνει τις γραμματοσειρές του συστήματος, τα εικονίδια και τα στοιχεία του περιβάλλοντος να φαίνονται πιο «καθαρά και μοντέρνα». Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ βασικού και έντονου στυλ κειμένου ενώ τα εικονίδια έχουν μεγαλύτερες γωνίες και πιο ομοιόμορφο σχήμα. 

Ο πίνακας γρήγορων ρυθμίσεων έχει ανανεωθεί με μια νέα διάταξη που τοποθετεί τις επιλογές συνδεσιμότητας, όπως το WiFi και το Bluetooth, στην κορυφή. Το OneUI 6 επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη προσαρμογή της διαφάνειας των widget, της θέσης του ρολογιού στην οθόνη κλειδώματος και άλλων στοιχείων.

Ρύθμιση διαφορετικών οθονών κλειδώματος με το δικό τους wallpaper και στυλ ρολογιού για την οδήγηση, εργασία, άσκηση και άλλες δραστηριότητές σας. Δοκιμάστε πχ μια σκοτεινή ταπετσαρία για τη λειτουργία Ύπνου ή μια πιο “χαλαρή” ταπετσαρία για τη λειτουργία Χαλάρωσης.  

lockscreen.jpg.7c5e400f660d25a37fe7c710320c1175.jpg

Βελτιωμένο απόρρητο και ασφάλεια 

Το One UI 6 κληρονομεί τις προηγμένες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας του Android 14. Οι χρήστες αποκτούν λεπτομερή έλεγχο των δικαιωμάτων των εφαρμογών, καθώς και τη δυνατότητα διαγραφής της τοποθεσίας και του ιστορικού χρήσης από τις εφαρμογές. Το Auto Blocker χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό κακόβουλου λογισμικού και ύποπτων εφαρμογών.

Η λειτουργία passkey αντικαθιστά τους κωδικούς πρόσβασης με ασφαλή βιομετρικά επαληθευμένα κλειδιά για την εγγραφή σε εφαρμογές και ιστότοπους. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει προστασία από επιθέσεις phishing και διαρροές κωδικών πρόσβασης.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα εν κινήσει

Το OneUI 6 διευκολύνει την εργασία εν κινήσει μέσω της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας μεταξύ smartphones και Windows υπολογιστών. Μπορείτε να βλέπετε ειδοποιήσεις, να απαντάτε σε μηνύματα, να συγχρονίζετε αρχεία και πολλά άλλα μεταξύ ενός Samsung smartphone και ενός Windows PC.

Η παραγωγικότητα των tablet ενισχύεται μέσω της καλύτερης υποστήριξης DeX και των δυνατοτήτων πολλαπλών παραθύρων. Η αναθεωρημένη γραμμή εργασιών αποκρύπτεται αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται, εξοικονομώντας χώρο στην οθόνη.

ΑΙ στις εφαρμογές της Κάμερα και τη Γκαλερί

 Η εφαρμογή της κάμερας παρέχει πλέον συστάσεις σε πραγματικό χρόνο για να σας βοηθήσει να κάνετε λήψη καλύτερες φωτογραφίες. Η Γκαλερί επισημαίνει αυτόματα τα πρόσωπα και ταξινομεί τις φωτογραφίες σε γεγονότα για ευκολότερη περιήγηση. Το Studio - ο νέος τρόπος επεξεργασίας βίντεο- φέρνει επαγγελματικά εργαλεία όπως επεξεργασία πολλαπλών κλιπ, transitions και text overlays. Ακόμα είναι εφικτή η προσθήκη blur εφέ στο background μιας φωτογραφίας καθώς και η αφαίρεση αντικειμένων. 

Έλεγχος Smart Home

Το One UI 6 ενσωματώνει πλέον στενά το SmartThings για τον έλεγχο φώτων, συσκευών και άλλων έξυπνων συνδεδεμένων συσκευών απευθείας από το smartphone ή το tablet. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone ως τηλεχειριστήριο τηλεόρασης. Οι ρουτίνες και οι λειτουργίες επιτρέπουν την ενεργοποίηση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων ανάλογα με την ώρα, την τοποθεσία και τις ενέργειες που έχετε επιλέξει.

Προσβασιμότητα και Ψηφιακή Ευημερία

Το OneUI 6 προσθέτει νέες χειρονομίες (gestures)μεγέθυνσης, προσαρμογή του κέρσορα και άλλες επιλογές προσβασιμότητας. Το επανασχεδιασμένο ταμπλό Digital Wellbeing παρέχει καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο της χρήσης εφαρμογών, των ειδοποιήσεων και των συνηθειών σας με τη συσκευή προκειμένου να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πόσο χρόνο ξοδεύετε και με ποιες εφαρμογές.

Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο One UI 6 είναι τα εξής:

  • Γρήγορη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου φωτεινότητας από τον πίνακα ειδοποιήσεων
    image.jpeg.05761349e2a6c91885725d0bcd6de09a.jpeg
  • Κινούμενες προεπισκοπήσεις φωτογραφιών/βίντεο στο μενού κοινής χρήσης
  • Κάρτες ενημέρωσης που θα σας βοηθήσουν να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. 
  • Αναίρεση/επανάληψη στο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Gallery
  • Αναπαραγωγή στο παρασκήνιο για βίντεο που γίνεται αναπαραγωγή από το browser
  • Λειτουργίες με δύο χέρια, όπως drag-and-drop 
  • Εξαγωγή κειμένου από screenshots
  • Δημιουργία με το Galaxy Watch εξατομικευμένων ζωνών καρδιακού ρυθμού, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ τρέχετε και να συμβαδίζετε με ένα στοχευμένο επίπεδο δραστηριότητας
    image.png.ba43e0105e749efd1c2e766c6641a2ce.png
  • Νέο widget καιρού
  • Νέος σχεδιασμός emoji

Συνδυάζοντας τις τελευταίες δυνατότητες ιδιωτικότητας, multitasking και AI του Android 14 με ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας, το OneUI 6 υπόσχεται μια ταχύτερη, εξυπνότερη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία σε όλες τις συσκευές της Samsung. 

  • Like 4