Ως μέρος στην παρουσίαση της CES, η σκούπα συνδυάζει LiDAR και 3D αισθητήρες για την αποδοτικότερη διαδρομή καθαρισμού

Όπως όλα δείχνουν, η Samsung θέλει να βοηθήσει στην άνεση καθαρισμού σπιτιών, συνδυάζοντας έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες με τεχνολογίες που βρίσκονται σε πειραματικά αυτόνομα αυτοκίνητα, καθώς στην παρουσίασή της στη CES 2021 αποκάλυψε τη JetBot AI Plus έξυπνη σκούπα.

Το δελτίο τύπου της Samsung αναφέρει ότι η σκούπα JetBot AI Plus περιλαμβάνει έναν αισθητήρα LiDAR, ο οποίος συνήθως χρησιμοποιείται σε αυτόνομα οχήματα. Στην περίπτωση της JetBot AI Plus, θα χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί τη θέση της και να εντοπίζει την απόσταση από άλλα αντικείμενα. Η συσκευή διαθέτει και έναν 3D αισθητήρα που θα μπορεί να καταλάβει και να αναγνωρίζει αν ένα αντικείμενο που βρίσκεται στην πορεία της είναι ένα μικρό παιχνίδι, ή εάν είναι κάτι μεγαλύτερο όπως μια καρέκλα ή ένας καναπές. Επίσης, θα χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα για να δει όλο το σχέδιο ενός δωματίου.

Η AI έχει αναπτυχθεί από την Intel και θα επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων σε ένα δωμάτιο, έτσι ώστε να βρίσκει πάντα την καλύτερη διαδρομή για τον καθαρισμό του χώρου. Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, θα μπορεί να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά μπορεί σε αντικείμενα για το καλύτερο δυνατό καθάρισμα, αλλά θα μένει μακριά από πιο εύθραυστα αντικείμενα. Θα μπορεί επίσης να περάσει κάτω από καναπέδες, κρεβάτια και άλλα έπιπλα, εάν χρειάζεται. Η σκούπα θα διαθέτει μοτέρ ισχύος 30W και αυτοκαθαριζόμενη βούρτσα. Όταν ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του χώρου, θα επιστρέφει αυτόματα στον σταθμό καθαρισμού για φόρτιση, όπου και θα αδειάζει ότι έχει συλλέξει σε μια σακούλα. Η Samsung ισχυρίζεται πως η σακούλα του σταθμού θα χρειάζεται αντικατάσταση κάθε δύο έως τρεις μήνες.

Για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο, οι κάτοχοι θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Samsung SmartThings στο smartphone, που θα επιτρέπει την ενεργοποίηση και χρήση της σκούπας από οπουδήποτε. Επίσης θα δίνει επιλογή ορισμού δωματίων για να μην πηγαίνει η σκούπα, ενώ η ενσωματωμένη κάμερα παρέχει τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης.

Η Samsung JetBot AI Plus αναμένεται να κυκλοφορήσει, για την ώρα στη Β. Αμερική, μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 2021. Τιμή δεν γνωρίζουμε, αλλά με τις τεχνολογίες που περιέχει, δε θα είναι ιδιαίτερα οικονομική.