Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει την ενημερωμένη έκδοση One UI 6.1, η οποία περιλαμβάνει τις Galaxy AI λειτουργίες, στις ναυαρχίδες του 2021 και 2022.

Η ενημέρωση, η οποία κυκλοφόρησε αρχικά μαζί με το Galaxy S24 τον Ιανουάριο, ήταν προηγουμένως αποκλειστική για τις ναυαρχίδες της εταιρείας του 2023, όπως τα Galaxy S23, Z Fold 5 και Flip 5. Ωστόσο, ένας συντονιστής στο φόρουμ της κορεατικής κοινότητας της Samsung επιβεβαίωσε τώρα ότι το One UI 6.1 θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Μαίου για τα παρακάτω μοντέλα:

  • Galaxy S22 Series
  • Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Flip 4
  • Galaxy Tab S8
  • Galaxy S21 Series
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip 3

Σύμφωνα με τον συντονιστή, τα αναδιπλούμενα smartphones της εταιρείας από το 2022 και το Galaxy S22 θα λάβουν τα ίδια Galaxy AI χαρακτηριστικά με το Galaxy S23 FE, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας φωτογραφιών με τη βοήθεια του generative AI, των μεταφράσεων τηλεφωνικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο, του Chat Assist, του Circle to Search και των ταπετσαριών που δημιουργούνται από AI. Το μόνο χαρακτηριστικό που θα λείπει θα είναι το Instant Slow-Mo, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιβραδύνουν οποιοδήποτε βίντεο πατώντας το παρατεταμένα.

Από την άλλη πλευρά, τα Galaxy S21, Fold 3 και Flip 3 θα λάβουν μόνο το Circle to Search και το Magic Rewrite, το οποίο είναι πιθανώς η λειτουργία Chat Assist που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν γρήγορα τον τόνο των γραπτών μηνυμάτων τους. Οι άλλες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο πακέτο του Galaxy AI δεν θα είναι διαθέσιμες σε αυτές τις συσκευές, πιθανότατα λόγω των περιορισμών του hardware.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung φέρνει τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά Galaxy AI από το Galaxy S24 στις ναυαρχίδες του 2023 και του 2022. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν εκτελούνται τοπικά, αλλά αντίθετα βασίζονται στους servers της Google για την επεξεργασία. Επεκτείνοντας το Galaxy AI στις παλαιότερες ναυαρχίδες της, η Samsung θα έχει επίσης μια καλύτερη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά μετά τη λήξη της δωρεάν δοκιμής στα τέλη του 2025.

Ενώ το Galaxy AI είναι το κύριο σημείο αναφοράς του One UI 6.1, η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει επίσης ορισμένες δευτερεύουσες βελτιώσεις, όπως ομαλότερα system animations και πρόσθετες επιλογές μακροζωίας της μπαταρίας. Η επέκταση του Galaxy AI πέρα από τις ναυαρχίδες 2023 και 2024 της Samsung είναι μια καλοδεχούμενη κίνηση που θα επιτρέψει σε περισσότερους 

  • Like 6
  • Haha 3