Το πολυαναμενόμενο One UI 6 της Samsung κυκλοφορεί σταδιακά τις τελευταίες ημέρες στις πρώτες συσκευές της εταιρείας, οι οποίες αναβαθμίζονται παράλληλα και στο Android 14.

Ωστόσο, δεν πληρούν όλα τα μοντέλα της Samsung τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, με ορισμένα smartphones να αποκλείονται εντελώς. Μετά από καθυστερήσεις, αρκετά αναδιπλούμενα smartphones της Samsung, θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στο One UI 6 και το Android 14. Υπενθυμίζουμε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε το Φεβρουάριο του 2022 ότι τα μελλοντικά της smartphones, θα είχαν πρόσβαση σε μεγάλες ενημερώσεις του Android για 4 χρόνια.

Σύμφωνα με αναφορές από το SamMobile, οι ενημερώσεις έχουν ξεκινήσει για τα μοντέλα Galaxy Z Flip 3, Fold 3, Flip 4 και Fold 4 που είναι “κλειδωμένα» σε μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ, όπως την Verizon, την T-Mobile και την MetroPCS. Η διάθεση της αναβάθμισης στις unlocked εκδόσεις των συγκεκριμένων μοντέλων δεν έχει σαφές χρονοδιάγραμμα προς το παρόν.

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι αυτά τα foldable smartphones της Samsung έχουν καθυστερήσει να λάβουν το One UI 6 -λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναβάθμιση κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη σειρά Galaxy S22 στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου- θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Ευρωπαίοι και Βρετανοί ιδιοκτήτες το έλαβαν στα μέσα Νοεμβρίου. Έτσι, όπως και στα προηγούμενα λανσαρίσματα, το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Samsung εξαρτάται εν μέρει από την περιοχή.   

Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια της Samsung έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα από τη στιγμή που η σειρά Galaxy S23 αναβαθμίστηκε πρώτη στη σταθερή έκδοση του One UI 6 τον περασμένο μήνα. Μια παλιότερη δημοσίευση στην κοινότητα της Samsung σημείωνε ότι τα Z Fold 5 και Z Flip 5 θα ενημερώνονταν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, με τα Fold 4 και Flip 4 στις 20 Νοεμβρίου και τις σειρές Fold 3 και Flip 3 την επόμενη εβδομάδα. Με βάση αυτό, η Samsung φαίνεται να μένει ελάχιστα πίσω από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα.

Με τη Samsung να ετοιμάζει ήδη πυρετωδώς το One UI 6.1, οι φήμες υποδεικνύουν ότι η επόμενη ανανέωση θα μπορούσε να προσφέρει λειτουργίες προστασίας της μπαταρίας για την παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής. Επιπλέον αναμένεται να προστεθούν και πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που φαίνεται να προορίζονται για τη σειρά Galaxy S24.

Φυσικά, δεν πληροί κάθε smartphone της Samsung τις προϋποθέσεις για το One UI 6 ή το Android 14. Αν είστε κάτοχος μιας από τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να ελέγξτε τις ρυθμίσεις ενημέρωσης λογισμικού της συσκευής σας για να δείτε αν είναι διαθέσιμη η ενημέρωση. Για τους κατόχους αναδιπλούμενων συσκευών όμως, τα νέα είναι ευπρόσδεκτα καθώς η Samsung φέρνει το ανανεωμένο One UI 6 σε συνδυασμό με τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά του Android 14.

  • Like 2