Η γνωστή κατασκευάστρια αποθηκευτικών μέσων Seagate είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε απολύσεις 6500 εργαζομένων, σχεδόν το 14% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, μέχρι τα τέλη του επόμενου οικονομικού έτους.

Φαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία, η οποία πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε περικοπές 1600 θέσεων εργασίας, αναθεώρησε την στρατηγική της και παρά τις ευνοϊκές προβλέψεις κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 - σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να πουλήσει περισσότερους σκληρούς δίσκους με τελικά εκτιμώμενα κέρδη ύψους 2.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αντί των 2.3 δισεκατομμυρίων που είχαν εκτιμηθεί αρχικά) - αποφάσισε να αυξήσει το συνολικό αριθμό των απολύσεων κατά περίπου 5000 άτομα.

 

Οι απώλειες αναμένεται να πλήξουν, κυρίως, τους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής σε Μαλαισία και Κίνα, καθώς και σε εργοστάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κόστος, το οποίο θα επωμιστεί η κατασκευάστρια από την κίνηση αυτή, αναμένεται να αγγίξει τα 164 εκατομμύρια δολάρια - τα οποία θα διατεθούν σε αποζημιώσεις.

 

Και ενώ η κερδοφορία της Seagate παραμένει ανοδική, μένει να δούμε αν θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της - ως ένας από τους βασικότερους προμηθευτές αποθηκευτικών μέσων - και στο άμεσο μέλλον, καθώς οι συμβατικοί δίσκοι χάνουν συνεχώς έδαφος από τις flash υλοποιήσεις, οι τιμές των οποίων (σε αντίθεση με τη χωρητικότητα τους) μειώνονται συνεχώς.

 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της, η επίσης αμερικανική Western Digital, προέβη στην εξαγορά της εταιρείας SanDisk τον περασμένο Μάιο, επενδύοντας 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Link.png Site: TNW