Η Seagate επιβεβαιώνοντας τις φήμες της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασε ένα «υβριδικό» αποθηκευτικό μέσο που συνδυάζει την προσιτή τιμή των HDDs με την ταχύτητα των SSDs.

Ο Momentus XT των 2,5" κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 250GB, 320GB και 500GB και φέρει ένα chip 4GB SLC NAND Flash μνήμης. Κάνει χρήση του πρωτοκόλλου SATA2 ενώ λειτουργεί στις 7200 RPM. Ένας αλγόριθμος που λειτουργεί αυτόνομα στο δίσκο, χωρίς την ανάγκη υποστήριξής του από το λειτουργικό σύστημα και που η εταιρεία αποκαλεί "Adaptive Memory" επιτρέπει στο δίσκο να μετακινεί τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δεδομένα από τα μαγνητικά platters στη Flash μνήμη του, προσφέροντας έτσι στον χρήστη αυξημένες επιδόσεις.

 

Παρόλο που ο δίσκος της Seagate δεν είναι τόσο ταχύς όσο οι περισσότεροι SSD της αγοράς, οι επιδόσεις του παραμένουν αξιοζήλευτες καθώς είναι στα επίπεδα της σειράς VelociRaptor της WD, πλεονεκτώντας όμως έναντί τους λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και της πιο αθόρυβης λειτουργίας.

 

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για προ-παραγγελία στο Amazon με την τιμή του να είναι 107, 115 και 137 USD για τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του.

 

Source.png Πηγή: http://www.techspot.com/news/39058-seagate-unwraps-momentus-xt-hdd-ssd-hybrid.html[/url]"]TechSpot