Όπως έχουμε αναφέρει, η Foxconn πριν από λίγο καιρό εξαγόρασε την Sharp σχηματίζοντας μία κοινοπραξία με την ονομασία Sakai Display Products.

Η Sakai –και πριν από αυτή η Sharp- συνήθιζε να προμηθεύει την Samsung με panels τεχνολογίας LCD για τις τηλεοράσεις της. Η Ιαπωνική εταιρεία, προμήθευε την Samsung με 5 εκατομμύρια μονάδες τον χρόνο, δηλαδή το 11% της παγκόσμιας παραγωγής.
Η εταιρεία ωστόσο που σήμερα ανήκει στην Foxconn κατέληξε στην απόφαση ότι είναι προτιμότερο να σταματήσει να προμηθεύει την Samsung με LCD TV panels, αν και φέτος απομένει να παραδοθούν στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ακόμη 2-3 εκατομμύρια panels των 40 ιντσών και των 60 ιντσών.

 

Οι τιμές μειώνονται διαρκώς, κάτι που επηρέαζε συνολικά την οικονομική επίδοση της εταιρείας, οπότε οι νέοι ιδιοκτήτες κατέληξαν στην απόφαση να εστιάσουν στις δικές τους τηλεοράσεις της σειράς Aquos, για να διπλασιάσουν τις πωλήσεις τους μέχρι το 2018, με πρώτο στόχο τις ανερχόμενες αγορές που διψούν για μεγάλης διαγωνίου τηλεοράσεις. Λέγεται πως στην Sharp επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα να διαπραγματευτούν υψηλότερες τιμές με την Samsung. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, η Samsung ενδέχεται να στραφεί προς την LG Display για να καλύψει τις ανάγκες της.

 

Link.png Site: GSMArena