Νέα μοντέλα τηλεοράσεων 4K ανακοίνωσε η Sharp στην έκθεση CES 2015, με ναυαρχίδα την AQUOS Beyond 4K UHD TV που επιδεικνύει διαγώνιο 80 ιντσών.

Η νέα 80" AQUOS Beyond 4K UHD TV κάνει χρήση μίας τεχνικής με την ονομασία "Quattron Pixel Splitting Technology" (ουσιαστικά δανείζεται μερικά τρικ από την Q+) με τη βοήθεια της οποίας ετπιτυγχάνεται "υψηλότερη ωφέλιμη ανάλυση".

 

Ουσιαστικά, το Pixel Splitting έχει να κάνει με την προσθήκη ενός κίτρινου υπόεικονοστοιχείου (subpixel) στα κόκκινα, πράσινα και μπλε υποεικονοστοιχεία (μοιάζει σαν τα εικονοστοιχεία να διαχωρίζονται κάθετα) που βρίσκονται στις παροδοσιακές LED οθόνες (66 εκατομμύρια subpixels σε σχέση με τα 42 εκ. που υπάρχουν στις άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις) και το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με την εταιρεία είναι να προσφέρει "167% υψηλότερη ανάλυση" από τα άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα 4K. Η τεχνολογία βελτιώνει συγκεκριμένα χρώματα πάντως, όπως το χρυσό ή το πράσινο, και η ανάλυση είναι σαν να πρόκειται για 8K (7680 x 4320 pixels) προσφέροντας σύμφωνα με την εταιρεία εκπληκτική ευκρίνεια.

Η νέα επίσης τηλεόραση της Sharp προσφέρει και άλλες τεχνολογίες, όπως την "Spectros rich color" για ένα δισεκατομμύριο περισσότερες διαβαθμίσεις χρώματος από κάθε άλλη τηλεόραση της Sharp, local dimming του -βελτιωμένου- LED backlight για καλύτερη αντίθεση στις πιο σκοτεινές σκηνές, High Dynamic Range για εξαιρετική αντίθεση ανάμεσα στα πολύ φωτεινά λευκά ή τα βαθιά μαύρα, καλύτερο upscaling κ.ά.

 

Πέρα από την 80άρα Beyond 4K AQUOS UHD, ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε την entry-level σειρά UB30, που επιδεικνύει νέο upscaler και προσφέρεται σε διαστάσεις από 43" έως 65 ίντσες.

Επίσης ανακοίνωσε την σειρά UΕ30, που είναι ακριβότερη και αποτελείται από μοντέλα με διαγώνιο 60" έως 80 ιντσών προσφέροντας νέα έκδοση της SmartCentral πλατφόρμας της Sharp (Android TV), 480Hz ρυθμό ανανέωσης και LED dimming.

 

Η σειρά UH30 που αποτελείται από μοντέλα με διαγώνιο 70" έως 80 ιντσών προσφέρει επιπλέον color-enhancing backlight, 960Hz ρυθμό ανανέωσης και τηλεχειριστήριο touchpad. Όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Άνοιξη με τιμές που ξεκινούν από τα $750 (43" UB30) και φτάνουν τα $6000 (80" UH30).

 

Link.png Site: Digital Trends

Link.png Site: Engadget