Η Ιαπωνική εταιρεία Sharp είναι γνωστή για τις τηλεοράσεις που κατασκευάζει κυρίως αλλά είναι και ένας από τους βασικότερους προμηθευτές των Apple και Samsung (αν και όχι πια).

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τη Samsung να προμηθεύει την Apple με οθόνες OLED και από ότι φαίνεται η Sharp θέλει επίσης μερίδιο, αντιδρώντας στις κινήσεις της Samsung.

 

Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι η Sharp, που ανήκει στην εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτη της Apple, Foxconn, θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια yen (περίπου $864 εκατομμύρια) σε μία νέα γραμμή παραγωγής OLED στο εργοστάσιο Zhengzhou της Foxconn. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι έτοιμη το 2019, και επομένως δεν θα είναι έτοιμη στην ώρα της για το επερχόμενο iPhone 8.

 

Οι Foxconn και Sharp πάντως είναι μέτοχοι στην SDP (Sakai Display Products) που έχει επενδύσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μία άλλη νέα γραμμή παραγωγής OLED που θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της το 2018. Δυστυχώς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα είναι αργά για τη ναυαρχίδα της Apple, αν και φαίνεται πως θα συνεισφέρουν έστω και λίγο στην παραγωγή. Οι οθόνες OLED ενδεχομένως θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό “gamechanger” για την Apple, αφού μπορεί να δημιουργήσει μία σχεδόν bezel-less συσκευή αν το θελήσει.

 

Link.png Site: GSMArena