Η Qualcomm δεν κατάφερε να αποφύγει την προοπτική επιβολής ημερήσιου προστίμου 580.000 ευρώ από την Κομισιόν, καθώς όπως αναφέρει το Reuters έχασε την έφεση που είχε καταθέσει κατά της σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Επιτροπή απειλεί με το παραπάνω πρόστιμο την εταιρεία, στην περίπτωση που δεν της παραδώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

 

Τα στοιχεία αφορούν την εμπορική πολιτική της Qualcoomm, η οποία κατηγορείται από την Κομισιόν πως διέθετε τα προϊόντα της κάτω του κόστους, με σκοπό να θέσει εκτός ανταγωνισμού τη βρετανική Icera. Έτσι, η Κομισιόν έχει ζητήσει από την επιχείρηση πληροφορίες που θα δείχνουν κατά πόσο εφαρμόζει ή όχι αθέμιτες και μονοπωλιακές πρακτικές, απειλώντας την με χρηματική ποινή 580.000 ευρώ, για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

 

Στην έφεσή της, η οποία απορρίφθηκε, η Qualcoomm υποστήριζε πως για τη συγκέντρωση των στοιχείων θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο αντέτεινε πως το εν λόγω ποσό δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, ούτε θα επηρεάσει ουσιωδώς το μερίδιό της στην αγορά.

 

Link.png Site: CNET