Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων συσκευών smartphones, η μεγάλη αποδοχή της αγοράς των tablets καθώς και η απήχηση που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία για τους προγραμματιστές, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα. Η ιστοσελίδα TechNet αναφέρει ότι από το 2007 οι αγορά των εφαρμογών για φορητές συσκευές έχει προσφέρει πάνω από 466.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ειδικότερα μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς iPhone.

 

app-economy.jpg

 

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν και εταιρείες που στρέφονται γύρω από το Facebook όπως η Zynga, τους προγραμματιστές της Amazon, του παρόχου κινητής τηλεφωνίας AT&T, της Electronic Arts, καθώς και της Apple και της Google. Οι περιοχές με τις περισσότερες θέσεις εργασίας για προγραμματισμό εφαρμογών βρίσκονται κατά το ένα τρίτο του συνόλου συμπυκνωμένες στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, ενώ τα υπόλοιπα δύο τρίτα στις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές της Αμερικής.

 

Αναφέρεται ακόμη ότι η αγορά των apps είναι αρκετά καινούργια στο χώρο, έχοντας συμπληρώσει μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας. Από αυτό συνεπάγεται το γεγονός ότι τα δεδομένα είναι ακόμη πολύ ρευστά και σίγουρα θα υπάρξουν διακυμάνσεις στα παραπάνω στατιστικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Link.png Site: engadget.com

Link.png Site: Technet (PDF)