Η Apple και το Android συνεχίζουν να κατέχουν κυρίαρχη θέση στην βιομηχανία των smartphone, με τις δύο πλατφόρμες να έχουν λάβει περίπου το 92% της παγκόσμιας διάθεσης smartphones για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασε πρόσφατα η Strategy Analytics .

Συγκεκριμένα την πρώτη θέση κατέχει το Android εκ 151 με. συσκευές να έχουν διατεθεί, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με αυτόν του τελευταίου τριμήνου του 2011. Το ποσοστό χρήσης του λειτουργικού συστήματος της Google αυξήθηκε σε 70 % 51% από την ίδια χρονική περίοδο με τους κατασκευαστές Android να έχουν διαθέσει συνολικά 500εκ. smartphones για το 2012.

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι το Android είναι ο κυρίαρχος της αγοράς smartphone. Η πρόκληση για αυτό, το 2013, θα είναι να υπερασπιστεί την πρωτοκαθεδρία του, όχι μόνο απέναντι στην Apple αλλά και έναντι ορισμένων άλλων ανταγωνιστών που συνεχώς αναζητούν τρόπους αύξησης του μεριδίου αγοράς που κατέχουν όπως οι Microsoft, BlackBerry, Firefox και tizen, δήλωσε ο Neil Mawston από την Strategy Analytics.

 

apple-android.png

 

Όσον αφορά την Apple η εταιρεία διέθεσε συνολικά 47.8 εκ. smartphones το προηγούμενο τρίμηνο με το ποσ οστό της αγοράς που κατέχει να αγγίζει τα 22%, σε σύγκριση με τα 37 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου που μεταφράζεται σε ποσοστό μεριδίου αγοράς 24%.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1035_3-57566122-94/apple-android-grab-92-percent-of-all-smartphone-shipments/[/url]']cnet.com