Λίγο καιρό αφότου πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τεχνολογικό κόσμο, η Softbank πουλάει το 25% της ARM σε ένα Αραβικό επενδυτικό γκρουπ.

Η Softbank εξαγόρασε, να θυμίσουμε, την ARM έναντι $31 δισεκατομμυρίων στα μέσα περίπου του 2016. Το 25% του μεριδίου που κοστολογείται λίγο κάτω από τα $8 δισεκατομμύρια θα πουληθεί στο Vision Fund, ένα τεχνολογικό fund $100 δισεκατομμυρίων που δημιουργήθηκε από τον founder της Softbank, Masayoshi Son. Έξι μήνες μετά, η Softbank βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της πώλησης του μεριδίου.

 

Μοιάζει με αρκετά σύντομο διάστημα διαπραγμάτευσης λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του μεριδίου, αλλά και της ολοένα αυξανόμενης επιρροής και της σπουδαιότητας της ARM στο τεχνολογικό τοπίο.

 

Σχέδια chips της ARM βρίσκονται στο 90% των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο και οι πρόσφατες ανακοινώσεις εταιρειών όπως της Microsoft, η οποία θα βοηθήσει στην αύξηση της παρουσίας της ARM στον χώρο των διακομιστών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το μέλλον της.

 

Link.png Site: TechPowerUp