Η Samsung παραμένει στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών International Data Corporation. Η αναφορά πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα στις αποστολές συσκευών από τις εταιρείες στα ράφια των καταστημάτων, με τη Samsung να σημειώνει 42.2 εκατομμύρια κομμάτια. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η εταιρεία απέσπασε σημαντικό μερίδιο και στην αγορά, κατακτώντας το 29.1% ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές.

 

Τη δεύτερη θέση κατέχει η Apple με 35.1 εκατομμύρια αποστολές συσκευών smartphones και μερίδιο 24.2% στην αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας. “Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Apple και Samsung παραμένει ιδιαίτερα δυνατός κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, καθώς και οι δύο εταιρείες σημείωσαν ανάπτυξη σε κομβικά σημεία” αναφέρει ο Ramon Lliamas, ένας από τους αναλυτές της IDC. “H Apple κυκλοφόρησε το 4S σε επιπρόσθετες αγορές, με την Κίνα να αποτελεί τη σημαντικότερη από αυτές, ενώ η Samsung είδε το Galaxy Note smartphone καθώς και άλλες συσκευές της σειράς Galaxy να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά". Αρκετά σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι η Samsung έχει εκτοπίσει τη Nokia από την πρώτη θέση, την οποία κρατούσε για πολλά χρόνια.

 

Η HTC βαθμολογήθηκε στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών συγκεντρώνοντας το 4.8% στην αγορά των smartphones. Οι Nokia και RIM σημείωσαν και οι δύο εταιρείες πτωτικές τάσεις, κατέχοντας πλέον ποσοστά 8.2% και 6.7% επί της αγοράς.

 

Link.png Site: techradar.com