Το Evernote, η δημοφιλής εφαρμογή σημειώσεων, ανακοίνωσε πρόσφατα αλλαγές στο δωρεάν πρόγραμμά του.

Οι νέοι περιορισμοί, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, θα εφαρμοστούν από τις 4 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τόσο οι νέοι όσο και οι υπάρχοντες λογαριασμοί θα περιορίζονται σε 50 σημειώσεις και ένα μόνο σημειωματάριο (notebook).

Οι υπάρχοντες χρήστες που χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση και έχουν περισσότερες από 50 σημειώσεις, θα μπορούν να εξακολουθούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται, να διαγράφουν και να εξάγουν τις σημειώσεις τους. Ωστόσο, αν επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες σημειώσεις πέραν του ορίου, θα πρέπει είτε να αναβαθμίσουν σε ένα πακέτο επί πληρωμή είτε να διαγράψουν κάποιες από τις παλιές τους σημειώσεις.

Η Evernote έχει δηλώσει ότι η πλειονότητα των δωρεάν χρηστών της λειτουργεί ήδη εντός αυτών των ορίων. Η εταιρεία έλαβε υπόψη της ότι οι περισσότεροι από τους δωρεάν χρήστες της έχουν λιγότερες από πενήντα σημειώσεις και ένα notebook όταν αποφάσισε για τους νέους περιορισμούς. Ως εκ τούτου, η εταιρεία πιστεύει ότι η καθημερινή χρήση για τους περισσότερους δωρεάν χρήστες δεν θα επηρεαστεί από αυτές τις αλλαγές. Η Evernote δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν αυτή η πλειοψηφία περιλαμβάνει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τους χρήστες που χρειάζονται περισσότερα από αυτά που προσφέρει το δωρεάν πακέτο, η Evernote διαθέτει premium πακέτα. Το προσωπικό σχέδιο κοστίζει 15 δολάρια το μήνα και επιτρέπει 10 GB μηνιαίων download. Με 18 δολάρια το μήνα, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν διπλάσιο όριο μεταφόρτωσης και πρόσθετα οφέλη. Οι ετήσιες εκδόσεις αυτών των πακέτων είναι επίσης διαθέσιμες στα 130 και 170 δολάρια αντίστοιχα.

Η Evernote αναγνωρίζει ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να κάνουν ορισμένους χρήστες να επανεξετάσουν τη χρήση της υπηρεσίας. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για το Evernote που προσφέρουν πιο γενναιόδωρα δωρεάν πακέτα. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα Notion, Microsoft OneNote, Google Keep, Bear (μόνο για συσκευές Apple), Obsidian και SimpleNote.

Νωρίτερα φέτος, η μητρική εταιρεία της Evernote, η Bending Spoons, μετέφερε τις δραστηριότητές της από τις ΗΠΑ και τη Χιλή στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση σχεδόν όλων των εργαζομένων της Evernote. Η εταιρεία δήλωσε ότι η εφαρμογή λειτουργούσε με ζημίες για αρκετά χρόνια.

  • Confused 1
  • Sad 1