Η διαφημιστική εταιρεία Millennial Media έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε σχετικά με τις πλατφόρμες και τους κατασκευαστές smartphones για το μήνα Οκτώβριο. Το μερίδιο αγοράς για τις πιο γνωστές πλατφόρμες παρέμεινε στάσιμο και είναι ίδιο με αυτό του Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, παρά τον καταιγισμό νέων συσκεύων.

 

millenial-oct-os.png

 

Συγκεκριμένα το Android παραμένει με το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα, κατέχοντας το 56% αυτής. Ταυτόχρονα, 28% είναι το μερίδιο του iOS και 13% το ποσοστό των BlackBerry. Όσον αφορά τα μερίδια των κατασκευαστών η Apple παρέμεινε πρώτη στη λίστα με ποσοστό 23.50% παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με το ποσοστό της τον προηγούμενο μήνα, που έφτανε το 23.09%. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε το μερίδιο της HTC με 18.11% ποσοστό, ξεπερνώντας τη Samsung της οποίας το μερίδιο επί της αγοράς αγγίζει το 17.24%.

millenialoctmanufacture.png millenialoctphones.png

Ως πιο δημοφιλές smartphone σύμφωνα με τα στοιχεία της Millennial αναδείχθηκε το Apple iPhone με 12.53%. Αρκετά δυναμική εμφανίζεται η Samsung με έξι συσκευές της να έχουν θέση στην παραπάνω λίστα με τα top 20 smartphones σε δημοτικότητα.

 

Link.png Site: bgr.com