H BOE Technology, η μεγαλύτερη Κινέζικη εταιρεία κατασκευής οθονών AMOLED, σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε την LG και αναμένεται σύντομα να «φτάσει» τη Samsung. Η εταιρεία επίσης σκοπεύει να επενδύσει  $6,85 δισεκατομμύρια σε μία τρίτη γραμμή παραγωγής εύκαμπτων πάνελ «6G AMOLED».

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, ο ρυθμός απόδοσης της παραγωγής πάνελ 6,39” QHD+ AMOLED έφτανε μόλις το 10%. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα στα δέκα πάνελ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Η εταιρεία κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό απόδοσης στο 30% μέσα στο τέταρτο τρίμηνο και ενδεχομένως να ξεπέρασε το 50% προς το τέλος της χρονιάς πέρυσι. Το τελευταίο τρίμηνο του 2018 η κατασκευή ενός πάνελ σαν το παραπάνω στοίχιζε περίπου $80 στην BOE ενώ για την Samsung το κόστος δεν ξεπερνούσε τα $60. Παρόλα αυτά, χάρη στην αυξημένη απόδοση της παραγωγής και άλλους παράγοντες, τα κόστη παραγωγής για την BOE ενδέχεται να φτάσουν ή να είναι λιγότερα από αυτά της Samsung με βάση πληροφορίες που προέρχονται από την εταιρεία Display Supply Chain Consultants.

Η BOE έχει προσλάβει αρκετούς ταλαντούχους μηχανικούς και ειδικούς στην κατασκευή οθονών από την Ν. Κορέα για να την βοηθήσουν με την παραγωγή. Χάρη σε αυτή την πρόσθετη ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια κατάφερε να παραδώσει ένα εκατομμύριο μονάδες τον μήνα κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2018, ενώ ένα τρίμηνο πριν οι αποστολές μόλις που ξεπερνούσαν τις 125 χιλιάδες το μήνα.

Τα πάνελ 6G AMOLED της BOE χρησιμοποιήθηκαν στο Mate 10 Pro ενώ η Κινέζικη εταιρεία μετά από συμφωνία με την Huawei πάλει έγινε ένας από τους δύο προμηθευτές οθονών για το Huawei Mate 20 Pro. Τώρα μάλιστα μαθαίνουμε ότι ξεπέρασε την LG και έγινε ο βασικός προμηθευτής οθονών AMOLED για τη ναυαρχίδα της Huawei (τα πάνελ της LG δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Huawei με το P2O Pro, ενώ εκείνα της BOE όχι).

1922240930_boe3.jpeg.c61a7967e8ef473e5e043168d2829800.jpeg

Εντωμεταξύ, η JDI (Japan Display Inc.) φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά από την μάλλον μέτρια απόδοση του iPhone XR στην αγορά, καθώς τα μισά έσοδα της εταιρείας φαίνεται να προκύπτουν από την πώληση πάνελ τεχνολογίας LCD στην Apple. Όμως η Apple όχι μόνο έχει μειώσει τις παραγγελίες, αλλά αναμένεται από το 2020 να χρησιμοποιεί μόνο οθόνες τεχνολογίας AMOLED στη σειρά iPhone.

GSMArena

  • Like 3