Το Gorilla Glass της Corning είναι η πιο δημοφιλής λύση προστασίας για smartphones μεσαίας και υψηλής κατηγορίας τα τελευταία χρόνια.

Το Gorilla Glass Victus και το Gorilla Glass Victus Plus είναι οι δύο τελευταίες λύσεις της Corning, τις οποίες βλέπουμε σε πιο ακριβές προτάσεις.

Αυτό το μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε το Gorilla Glass Victus 2, την επόμενη γενιά του ανθεκτικού της γυλιού. Σε τι διαφέρει όμως από τις προηγούμενες εκδόσεις; Η Corning δηλώνει ότι το Victus 2 προσφέρει βελτιωμένη απόδοση πτώσης σε πολύ σκληρές επιφάνειες όπως σε τσιμέντο, διατηρώντας παράλληλα την αντοχή του Gorilla Glass Victus στις γρατσουνιές.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι το Victus 2 ήταν σε θέση να επιβιώσει από πτώσεις έως και ενός μέτρου σε μια επιφάνεια που "μοιάζει με το τσιμέντο". Η Corning δήλωσε ακόμα ότι οι ανταγωνιστικές λύσεις γενικά αποτύγχαναν μετά από πτώσεις από μισό μέτρο ή και λιγότερο. Το νέο γυαλί είναι επίσης σε θέση να επιβιώσει από πτώσεις έως και δύο μέτρων σε επιφάνειες που μοιάζουν με άσφαλτο, κάτι που συνάδει με τον αρχικό ισχυρισμό του Victus. Ο αντιπρόεδρος της Corning, David Velasquez, υποστήριξε ότι οι σημερινές συσκευές είναι 15% βαρύτερες και είχαν οθόνες που είναι 10% μεγαλύτερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Ως εκ τούτου, το νέο γυαλί είναι επίσης σχεδιασμένο με γνώμονα τις βαρύτερες συσκευές και τις μεγαλύτερες οθόνες.

Πότε λοιπόν θα δούμε τα πρώτα τηλέφωνα με Gorilla Glass Victus 2; Η Corning λέει ότι η λύση αξιολογείται από πολλές μάρκες αυτή τη στιγμή, αλλά ότι θα φτάσει στην αγορά τους επόμενους μήνες, και κάτι μας λέει ότι η Samsung θα έχει τον πρώτο λόγο με τη σειρά Galaxy S23 τον προσεχή Φεβρουάριο, όπως ίσχυσε και με την προηγούμενη γενιά.

  • Like 5
  • Thanks 1