Τελευταία κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Essential Products του Andy Rubin ακύρωσε την ανάπτυξη του επερχόμενου smartphone της εταιρείας και πως ενδέχεται να αναζητάει αγοραστή.

Από μία πρόσφατη ανάρτηση του Andy Rubin στο Twitter ωστόσο μάθαμε, ότι η Essential Products εργάζεται πάνω σε μελλοντικά προϊόντα για το σπίτι αλλά και σε φορητές συσκευές. Λέγεται πως στα σκαριά βρίσκεται ένα έξυπνο ηχείο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, η κατάσταση είναι μάλλον ρευστή, ειδικά από όσα έγιναν γνωστά μετά τη διαρροή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Andy Rubin, του “πατέρα του Android”, στους εργαζόμενους της εταιρείας. Στο email, ο Rubin λέει πως “δεν κλείνουμε την εταιρεία”. Παράλληλα έκανε γνωστό πως προσπαθεί να συνεργαστεί με τράπεζες για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αν και επισήμανε πως ενδεχομένως η πώληση της Essential Products να αποτελέσει μέρος της οικονομικής συμφωνίας.

Ο Andy Rubin επισήμανε ακόμα πως οι διαρροές και οι φήμες από το εσωτερικό της εταιρείας ενδεχομένως να κάνουν δυσκολότερη την εύρεση κάποιας συμφωνίας με τις τράπεζες. Μάλιστα στο email που απέστειλε γράφει χαρακτηριστικά πως “I’m going to focus on winning and not whining” (θα επικεντρωθώ στο πως να κερδίσω και όχι στο να κλαψουρίζω).

Το πρώτο και μοναδικό προϊόν της εταιρείας, το Essential Phone ή PH-1,το οποίο διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών με ελάχιστα περιθώρια και ήταν το πρώτο στην αγορά με “εγκοπή”(notch) λέγεται πως πούλησε περίπου 150 χιλιάδες μονάδες και τον προηγούμενο μήνα μπορούσε κάποιος να το αγοράσει στο ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon έναντι $399,99 (η αρχική τιμή ήταν $699,99).

black_collage_87c37d78-7ac0-44d5-8b6c-5dbc1cb052e5_1024x1024.png.bb6036967938702e02f90b66617c87e9.png

PhoneArena