Η αγορά της Κίνας έχει ξεπεράσει εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο οι Αμερικανοί έχασαν και την 2η θέση στην λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Counterpoint Research, η Ινδία προσπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με τις αποστολές smartphones στην χώρα να ξεπερνούν τις 158 εκατομμύρια για το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές λένε ότι αυτό οφείλεται στους Κινέζους κατασκευαστές που προσφέρουν τις συσκευές τους έχοντας επιθετική τιμολογιακή πολιτική. Το 72% των αποστολών smartphones στην Ινδία προήλθε από κατασκευαστές όπως οι Xiaomi, vivo, Realme και Oppo. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μη-Κινέζικες εταιρεία είχαν κακή απόδοση, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν ανάμικτα. Το ποσοστό της Apple αυξήθηκε γρήγορα στο τέλος του περασμένου έτους χάρη στο ντεμπούτο του iPhone 11 και στη μείωση της τιμής του iPhone XR. Η Samsung παρέμεινε στάσιμη την ίδια περίοδο αλλά τελικά υποχώρησε κατά 5% το 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  

india1.png.59c4f853c0655ac94f775f15421ddf1d.png

Αν λάβουμε υπόψη τον πληθυσμό της και ότι πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη αγορά όπου όλο και περισσότεροι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα κινητό τηλέφωνο, δεν αποτελεί έκπληξη που η αγορά της Ινδίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research φαίνεται να ξεπέρασε εκείνη την Ηνωμένων Πολιτείων. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που οι κατασκευαστές σχεδιάζουν ή και πωλούν τις συσκευές τους. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να σχεδιάζουν κινητά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της Ινδικής αγοράς για παράδειγμα. Έτσι, μην εκπλαγείτε αν δείτε την αγαπημένη σας μάρκα να αλλάζει στρατηγική εστιάζοντας στις ανάγκες των Ινδών πελατών της και όχι στους τομείς που μπορεί να ενδιαφέρουν τους πελάτες της σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Engadget