Μετά την ανακοίνωση της Apple και του iPhone 5s με το πρώτο mobile chip των 64-bit, γνωρίζαμε ότι είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση παρόμοιας αρχιτεκτονικής και σε άλλα chipsets που προορίζονται όμως για android συσκευές.

Η Qualcomm είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει ένα τέτοιο chipset, με την απόφαση της εταιρείας να εκπλήσσει αφού αυτό δεν προορίζεται για smartphones με κορυφαίες επιδόσεις αλλά κυρίως για οικονομικά μοντέλα.

 

Το Snapdragon 410 είναι ένα SoC κατασκευασμένο στα 28nm, με την εμφάνιση του όμως στα πρώτα smartphones να αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Η παρουσία 64-bit αρχιτεκτονικής δεν είναι η μόνο έκπληξη της Qualcomm για το συγκεκριμένο chipset αφού παράλληλα υποστηρίζει σύνδεση με LTE δίκτυα, φέρνοντας τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε μια κατηγορία smartphone όπου μέχρι πρότινος δεν διέθετε πολλές τέτοιες προτάσεις.

 

Ακόμα ο Snapdragon 410 ενσωματώνει την Adreno 306 GPU, υποστηρίζει συσκευές με διπλή ή τριπλή SIM θύρα, μπορεί να αναπαράγει 1080p video ενώ μπορεί να «σηκώσει» κάμερες έως 13mp μαζί με δέκτη GPS, WiFi, Bluetooth και NFC.

 

Τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2014 περιμένουμε να δούμε την υποστήριξη 64-bit να περνάει και στα πιο δυνατά chipset της εταιρείας, τα οποία προορίζονται κλασσικά για τις ναυαρχίδες των εταιρειών.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/12/09/qualcomm-snapdragon-410/?ncid=rss_truncated[/url]']Engadget