Οι επιτήδειοι που διατείνονται πως έχουν τον τρόπο να προστατέψουν το κοινό από τους -ανύπαρκτους- κινδύνους του 5G, ενδέχεται να θέτουν σε ρίσκο πλήθος αδαών πολιτών.

Η Ολλανδική Αρχή Πυρηνικής Ασφαλείας και Προστασίας από την Ακτινοβολία (ANVS) ανακοίνωσε πως τουλάχιστον δέκα προϊόντα, οι κατασκευαστές/εισαγωγείς των οποίων ισχυρίζονταν πως προστατεύουν από τις 5G ακτινοβολίες, εξέπεμπαν σύμφωνα με τις μετρήσεις τους ιοντίζουσα ακτινοβολία (ακτινοβολία ικανή να εισχωρήσει στην ύλη και να προκαλέσει ιοντισμό των ατόμων της), καλώντας το κοινό να σταματήσει να τα χρησιμοποιεί άμεσα.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν μάσκες ύπνου, μενταγιόν και βραχιόλια ενώ εντύπωση προκαλεί πως ένα απευθυνόταν ειδικά σε παιδιά. «Οι λιανέμποροι στην Ολλανδία ενημερώθηκαν από το ANVS πως η πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων απαγορεύεται ενώ τους ζητήθηκε να ενημερώσουν σχετικά τους πελάτες τους», ανέφερε η ανακοίνωση του ANVS.

Το γαϊτανάκι παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά το 5G και τις υποτιθέμενες παρενέργειές του στους ανθρώπους, τροφοδοτεί εδώ και μήνες -σε ορισμένες περιπτώσεις χρόνια- μία κολοσσιαία αγορά συσκευών και προϊόντων «αντι-5G» που ισχυρίζονται πως προστατεύουν από τις βλαβερές ακτινοβολίες της νέας τεχνολογίας -όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο (τα δίκτυα κινητής χρησιμοποιούν μη ιοντίζουσα ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθώς στηρίζουν τη λειτουργία τους στα ραδιοκύματα). Οι συνωμοσιολόγοι όμως συνεχίζουν κανονικά το έργο τους θησαυρίζοντας.

Πριν λίγους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε θραύση μία συσκευή USB stick η οποία στοίχιζε περί τις £339 και υποτίθεται πως προστάτευε από το 5G. Στο παρελθόν μάλιστα παρόμοιες συσκευές έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέχρι και στο marketplace του Amazon.

  • Like 1
  • Thanks 1