Το WhatsApp προχωράει στην ανάπτυξη ενός νέου update για τους χρήστες iOS, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων στην αρχική τους ποιότητα, χωρίς καμία συμπίεση. 

Η πλατφόρμα έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια κακή φήμη για τη χαμηλής ποιότητας μεταφορά multimedia υλικού, ακόμη και μετά από μια ενημέρωση τον Αύγουστο που έφερε μια “δόση” υψηλής ευκρίνειας στον αλγόριθμο συμπίεσής της, οπότε η αλλαγή αυτή είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη. 

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, τα αρχεία πολυμέσων δεν συμπιέζονται καθόλου. Αντ' αυτού, η ενημέρωση τα αντιμετωπίζει ως συνηθισμένα αρχεία δεδομένων όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Όταν στέλνει κανείς είτε μια φωτογραφία είτε ένα βίντεο, αυτά δεν μετατρέπονται σε προεπισκοπήσεις για το παράθυρο συνομιλίας, αλλά ο παραλήπτης μπορεί να κάνει κλικ για να το δει. Θα μπορείτε πάντως να στείλετε multimedia υλικό με τον παραδοσιακό τρόπο, αν η απώλεια των μικρογραφιών προεπισκόπησης (thumbnails) στο παράθυρο συνομιλίας είναι κάτι που σας ενοχλεί. 

image.png.00a3181283a2fd5afdb7699bbecd4a55.png

Δεδομένου ότι η αλλαγή αυτή δεν είναι αυτόματη, θα πρέπει να αποφασίσετε συνειδητά να στείλετε μια εικόνα ή ένα βίντεο χωρίς συμπίεση και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο "+" για να μεταφέρετε ένα έγγραφο. Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα. Το WhatsApp αναφέρει ότι πρόκειται για λειτουργία που θα διατεθεί στους χρήστες του σταδιακά, οπότε θα μπορούσε να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να φτάσει σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Όσον αφορά το Android, η εταιρεία δουλεύει στο να φέρει τη λειτουργία στην πλατφόρμα της Google, χωρίς να υπάρχει για την ώρα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το 2023 αποτελεί μια μεγάλη χρονιά για το WhatsApp της Meta, καθώς η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων προσπαθεί να δοκιμάσει όλων των ειδών τις λειτουργίες. Μέσα στη χρονιά είδαμε μια εγγενή εφαρμογή της υπηρεσίας για Mac, με δυνατότητες βιντεοκλήσης για έως οκτώ άτομα, ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση για Windows. Το WhatsApp dοκιμάζει ακόμη stickers που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη και φωνητικά μηνύματα που διαγράφονται αυτόματα φέρνοντας μνήμες…Mission Impossible.
 

  • Like 2
  • Thanks 1