Η Sony πρόκειται να προωθήσει ένα «δεύτερο τμήμα» για τους φορητούς υπολογιστές VAIO που θα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από διαφορετικούς κατασκευαστές.

 

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό PC Pro, ο αναπληρωτής Πρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας της Sony VAIO,Ryosuke Akahane, ανήγγειλε μια στρατηγική διπλής κατεύθυνσης για το τμήμα laptop της επιχείρησης. Το «πρώτο τμήμα» θα αφορά laptop VAIO που θα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ίδια τη Sony ενώ το «δεύτερο τμήμα» θα αφορά μοντέλα VAIO από συνεργάτες της εταιρείας.

 

Αν και τα μοντέλα του δεύτερου τμήματος δε θα κατασκευάζονται από τη Sony, ο Ryosuke Akahane δηλώνει ότι θα έχουν μια «γεύση» από VAIO αλλά και το ίδιο στυλ. Θα εξακολουθούν να φέρουν την ονομασία της Sony η οποία και θα εγκρίνει όλα τα σχέδια από τρίτους κατασκευαστές.

 

Σχετικά με τη ποιότητα των νέων μοντέλων, η Sony επιμένει ότι θα είναι η ίδια με τα υπάρχοντα μοντέλα χωρίς να υπάρχει σε αυτό το τομέα κάποια διαφορά. Εντούτοις η διαφορά θα εντοπίζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά με τα προϊόντα της πρώτης κατηγορίας να εξοπλίζονται πρώτα με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές και τη Sony να μεταφέρει στη συνέχεια τη τεχνολογία στη δεύτερη κατηγορία.

 

Ο σκοπός για τον οποίο προχωρά η Sony σε αυτή τη κίνηση είναι για μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά με το στόχο να φτάνει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις για το 2010 έναντι 6.8 εκατομμυρίων το 2009. «Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς το οποίο αν δεν έχουμε, τότε είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε» αναφέρει σχετικά ο Ryosuke Akahan.

 

Link.png Site: PC Pro