Αν αγοράσετε μία συσκευή Xperia η οποία καταστράφηκε από νερό, ενδεχομένως και να δικαιούστε αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων από την Sony.

Αν βεβαίως ζείτε στις… ΗΠΑ. Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη δικαίωσε πρόσφατα την πλευρά που είχε υποβάλλει συλλογική αγωγή εναντίον της Ιαπωνικής εταιρείας, επειδή η τελευταία είχε υπερβάλλει στον ισχυρισμό της ότι τα smartphones και τα tablets της οικογένειας Xperia ήταν αδιάβροχα.

 

Η πλευρά που έκανε την αγωγή υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές και κάτοχοι των συσκευών Xperia παραπλανήθηκαν από το μάρκετινγκ της Sony, καθώς οι συσκευές δεν είχαν σχεδιαστεί για χρήση κάτω από το νερό και πως προσέφεραν περισσότερο επιπέδου “water-resistant” προστασία και ζητάει επέκταση της εγγύησης κατά 12 μήνες για συσκευές που αγοράστηκαν πρόσφατα ή επιστροφή χρημάτων έως και στο 50% της λιανικής τιμής κάθε συσκευής που επηρεάζεται από την απόφαση. Παρόλα αυτά, η Sony ενδέχεται να μην χρειαστεί να πληρώσει τόσα χρήματα ως αποζημίωση.

 

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο επιθετικά θα υπερασπιστεί την θέση της και αν θα συμφωνήσει με τους τελικούς όρους, όταν θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο την 1η Δεκεμβρίου. Η συλλογική αγωγή/ αποζημίωση αφορά μόνο τους πελάτες της Sony στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι συσκευές που επηρεάζονται είναι οι Xperia M2 Aqua, Xperia M4 Aqua, Xperia ZR, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia Z1s, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3v, Xperia Z3+, Xperia Z3+ Dual, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Tablet Compact και Xperia Z4 Tablet.

 

Link.png Site: https://www.theverge.com/2017/8/22/16186052/sony-xperia-class-action-lawsuit-refunds-waterproof-claims[/url]']Verge