Από πέρσι γνωρίζουμε την έμφαση που θέλει να δώσει η Sony στα IoT προϊόντα, έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος της περασμένης χρονιάς το Xperia Ear, ένα ξεχωριστό bluetooth ακουστικό που ενσωματώνει προσωπικό ψηφιακό βοηθό.

Φέτος η Ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο μια εξέλιξη του Xperia Ear που για την ώρα έχει την ονομασία Open-Style Concept και όπως γίνεται κατανοητό, βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο. Η διαφορά του νέου Xperia Ear βρίσκεται στον ταυτόχρονο τρόπο με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να ακούει μουσική αλλά και να έχει πλήρη συναίσθηση των ήχων του περιβάλλοντος του χωρίς να χάνει την επαφή μ'αυτό αφού ο ακουστικός του πόρος δεν κλείνει όπως συμβαίνει με άλλα ακουστικά. Υπεύθυνοι γι' αυτό είναι δύο εξαιρετικά ισχυροί ακουστικοί-χωρικοί αγωγοί και οι μονάδες χειρισμού συλλειτουργούν για τη μετάδοση ήχων απευθείας στον ακουστικό πόρο.

 

Για να γίνει αυτό εφικτό, η Sony χρησιμοποιεί την τεχνολογία open-ear η οποία αναπτύχθηκε στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Sony, και που μετουσιώνεται σιγά σιγά σε εμπορικό προϊόν. Όπως και στο αρχικό Xperia Ear έτσι και στο Open-Style Conectp ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τον δικό του προσωπικό βοηθό στον οποίο μπορεί να δώσει διάφορες φωνητικές εντολές όπως δημιουργία ημερολογιακού γεγονότος, υπενθύμιση ραντεβού αλλά και ρωτήσει διάφορες ερωτήσεις γενικού περιεχομένου. Ένας άλλος -πιο διακριτικός- τρόπος αλληλεπίδρασης είναι με διάφορες κινήσεις του κεφαλιού που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

 

P1100736.jpg

 

Για την ώρα το Xperia Ear Open-Style βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο αλλά δε θα μας έκανε έκπληξη αν σε ένα χρόνο από τώρα, στη MWC 2018, η Sony θα το είχε ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt