Η προσπάθεια της Sony να σχεδιάσει όλα της τα smartphones χρησιμοποιώντας μία συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα (ο σχεδιασμός είναι γνωστός επισήμως ως OmniBalance) είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή.

Σε μία βιομηχανία που οι περισσότεροι παίκτες αλλάζουν δραστικά τον σχεδιασμό των smartphones σχεδόν σε ετήσια βάση, η Sony επέλεξε να μείνει για πολύ καιρό σταθερή στις βασικές αρχές του σχεδιασμού OmniBalance, ακολουθώντας την λογική “if it ain't broke, don't fix it”. Όμως από τότε που παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός OmniBalance, η αγορά των smartphones έχει αλλάξει δραματικά.

 

Αν και η Sony, για να παραμείνει πιστή στον σχεδιασμό, οδηγήθηκε σε ορισμένες πραγματικά μοναδικές λύσεις, όπως είναι ο ενσωματωμένος στο πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω τον σχεδιασμό που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2013.

 

Η Sony θα αντικαταστήσει τον σχεδιασμό OmniBalance με ένα νέο, που για την ώρα έχει τη κωδική ονομασία “Mirai”. Η μετάβαση από τον παλαιό στο νέο σχεδιασμό επιβεβαιώθηκε μάλιστα πρόσφατα από τον Kenichiro Hibi, Managing Director της Sony India στην εφημερίδα Indian Express. Πιο συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε για την περίπτωση η Sony να υϊοθετήσει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα μελλοντικά, ο κ. Hibi απάντησε: “… ο OmniBalance σχεδιασμός (θα συνεχίσει να υπάρχει) όσο η X series συνεχίσει να είναι διαθέσιμη στην αγορά. Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε μία νέα γενιά προϊόντων και μπορείτε να περιμένετε ένα ολοκληρωτικά νέο σχεδιασμό από τις συσκευές”.

 

Αν και δεν αποκάλυψε τη παραμικρή λεπτομέρεια, ο Kenichiro Hibi αναγνώρισε ότι πολλοί ανταγωνιστές επέλεξαν να προχωρήσουν προς το μέλλον με “bezel-less designs” και με μακρόστενες οθόνες. Ενδεχομένως να δούμε κάποια νέα συσκευή της Sony με τον νέο σχεδιασμό στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, του χρόνου.

 

Link.png Site: PhoneArena