Η πολύπαθη ταινία 'The Interview', ο λόγος πίσω από την υπόθεση hacking της Sony Pictures, θα κυκλοφορήσει τελικά και στο Διαδίκτυο από σήμερα, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση για τη διανομή της σε περιορισμένους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες..

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά η Sony, η ταινία θα είναι διαθέσιμη προς αγορά ή προς ενοικίαση από μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών όπως αυτή του YouTube, το Xbox Videos, Google Play αλλά και μέσα από την ειδική ιστοσελίδα της Sony, seetheinterview.com. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στις εταιρείες που προσέγγισε η Sony, περιλαμβάνονται η Apple και η Amazon, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία.

 

Με βάση την μακροσκελή ανακοίνωση, η ταινία θα διατεθεί από τις 20:00 ώρα Ελλάδος σε υψηλή ανάλυση και αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή $6 για την ενοικίαση και $15 για ψηφιακή αγορά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Pictures, Michael Lynton δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ποτέ η Sony δε σταμάτησε να επιδιώκει την ευρεία κυκλοφορία της ταινίας. Με το σκεπτικό αυτό, προσεγγίσαμε τη Google και τη Microsoft αλλά και άλλους συνεργάτες την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να γίνει αυτό πραγματικότητα, τους οποίους και ευχαριστούμε».

 

Με ένα χιουμοριστικό tweet της, η Google δηλώνει με τη σειρά της ότι «η αποστολή μας είναι να καταστήσουμε τις πληροφορίες όλου του κόσμου προσβάσιμες, - ναι, ακόμα και αν πρόκειται για ταινίες του Seth Rogen». Στις υπηρεσίες πάντως που θα προσφέρουν την ταινία σε κάθε ενδιαφερόμενο, δεν περιλαμβάνεται το BitTorrent το οποίο πριν δύο μέρες αυτοπροτάθηκε ως η καταλληλότερη πλατφόρμα για τη διανομή της ταινίας.

 

Μένει να δούμε αν θα υπάρχει αντίδραση από την ομάδα hackers οι οποίοι δε δίστασαν να απειλήσουν με τρομοκρατικές επιθέσεις όσες κινηματογραφικές αίθουσες προχωρούσαν σε προβολή της ταινίας αλλά και τους εργαζομένους της Sony.