Η Sony στην έκθεση CES 2017 ανακοίνωσε αρκετές νέες σειρές τηλεοράσεων που βασίζονται στο Android TV της Google, με κυριότερες τις BRAVIA X και BRAVIA A.

Και οι δύο σειρές υποστηρίζουν 4K HDR, χάρη στον επεξεργαστή 4K HDR Processor X1 Extreme της Sony που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν μόνο στις τηλεοράσεις της σειράς BRAVIA Z. Η συγκεκριμένη processing engine δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την ποιότητα του native 4K HDR περιεχομένου αλλά και για το upscaling του χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας περιεχομένου σε σχεδόν ποιότητα 4K HDR.

 

Από την σειρά X, οι XΕ93 (στις 65 και 55 ίντσες) και XΕ94 (στις 74 ίντσες) ενσωματώνουν LED-based grid-array backlighting, το οποίο ονομάζεται Slim Backlight Drive+. Πρόκειται για οπίσθιο φωτισμό LED βελτιωμένης τεχνολογίας, που επιτρέπει ακόμη πιο ακριβή και πιστό έλεγχο local dimming, συγκριτικά με το Slim Backlight Drive. Με την quad-edge δομή LED που διαθέτει και με το X-tended Dynamic Range PRO local dimming καθώς και την τεχνολογία ενίσχυσης, οι νέες BRAVIA προσφέρουν κορυφαία φωτεινότητα και μοναδική αντίθεση.

 

Πολύ πιο ενδιαφέρουσα πάντως είναι η νέα A1 Series (θα κυκλοφορήσει σε μοντέλα με διαγώνιο 77”, 65” και 55”) που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά (π.χ 4K HDR) αλλά επιπλέον βασίζεται στην τεχνολογία OLED, προσφέροντας εξαιρετική χρωματική απόδοση και τέλειο μαύρο. Περισσότερα για τις νέες τηλεοράσεις BRAVIA OLED μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο.

 

Όσον αφορά στο λογισμικό, όλες είναι Android TVς και επομένως ο χρήστης έχει στην διάθεση του συμβατές εφαρμογές που μπορεί να κατεβάσει από το Google Play.

 

Επιπλέον ενσωματώνουν Chromecast και επομένως μπορεί να στείλει περιεχόμενο από το κινητό του. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Sony ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2017 ότι μέσα στους επόμενους μήνες όλες οι τηλεοράσεις Android TV της σειράς BRAVIA θα ενισχυθούν σύντομα με τον Google Assistant, και επομένως θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να πραγματοποιούν αναζητήσεις, για να χειρίζονται την τηλεόραση κ.ά.

 


gallery_286955_3600_140304.jpg

 


Να επισημάνουμε ότι πέρα από τις παραπάνω, η Sony ανακοίνωσε και ακόμη τρεις σειρές 4K HDR καθώς και τρεις σειρές Full HD HDR που θα κυκλοφορήσουν το 2017 και ενσωματώνουν επίσης τον επεξεργαστή εικόνας X1 Processor 4K HDR.

 

Έτσι, έχουμε τη σειρά XE90 στις 75, 65, 55 και 49 ίντσες με X1 Extreme 4K HDR, Super Bit Mapping 4K HDR, 4K X-Reality PRO και X-tended Dynamic Range PRO, τη σειρά XE85 στις 75, 65 και 55 ίντσες, τη σειρά XE80 στις 55, 49 και 43 ίντσες, τη σειρά WE75 στις 49 και 43 ίντσες, τη WE66 στις 49 και 40 ίντσες καθώς και την WE61 στις 32 ίντσες.