Η Sony παρουσίασε μία νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στην σειρά Cyber-shot RX, η οποία εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα φακού Zeiss Vario-Sonnar T 24-600mm (f/2.4-4).

Η Sony Cyber-shot RX10 III βασίζεται σε stacked αισθητήρα CMOS τύπου 1-inch με DRAM chip, χάρη στην ύπαρξη του οποίου είναι δυνατή η προσωρινή αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων για την λήψη video έως και 960fps καθώς και για burst mode στα 14 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

Ο αισθητήρας έχει ανάλυση 20,1 Megapixels. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X (το ίδιο chip που χρησιμοποιείται και στην A6300), η Cyber-Shot RX10 III επιτυγχάνει ένα αρκετά ευρύ φάσμα ευαισθησίας από ISO64 έως και ISO12800, με χαμηλά επίπεδα θορύβου ακόμα όταν χρησιμοποιούνται οι υψηλότερες ρυθμίσεις ευαισθησίας.

 

Ο τηλεφακός με 25x οπτικό ζουμ είναι ένα από τα σημαντικότερα –αν όχι το σημαντικότερο- χαρακτηριστικό της νέας Cyber-Shot RX10 III. Σύμφωνα με την εταιρεία, μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του μεγάλου αισθητήρα για την επίτευξη υψηλής ποιότητας εικόνας και όμορφου “bokeh”.

 

Το νέο σύστημα φακών περιλαμβάνει οκτώ οπτικά στοιχεία ED, συμπεριλαμβανομένου και ενός γυάλινου στοιχείου super ED και δύο ασφαιρικών φακών ED, που εργάζονται από κοινού για να αντισταθμίσουν τη χρωματική εκτροπή που συχνά επηρεάζει τους τηλεφακούς, προσφέροντας υψηλή αντίθεση και ποιότητα εικόνας με εξαιρετική λεπτομέρεια σε όλο το εύρος του zoom.

 

 

Η νέα Sony Cyber-Shot RX10 III μπορεί και τραβάει video σε ανάλυση 4K (3840 x 2160 pixels) καθώς και video σε χαμηλότερες αναλύσεις στα 240fps, 480fps και 960fps για την εφαρμογή εφέ αργής κίνησης. Η νέα Sony Cyber-Shot RX10 III θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Μάϊο με τιμή $1499.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xAiddjPH7o8