Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2016, και τα πράγματα δεν δείχνουν καλά όσον αφορά στο τμήμα smartphones.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αποστολές smartphones της σειράς Xperia της Ιαπωνικής εταιρείας έφτασαν συνολικά τις 5,1 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός μειωμένος κατά 33% σε σχέση με τον αριθμό των μονάδων που απέστειλε η εταιρεία το ίδιο τρίμηνο ένα χρόνο πριν (2015).

 

Τα έσοδα του τμήματος Mobile της εταιρείας για το τρίμηνο έφτασαν τα 249 δισεκατομμύρια γιεν, που μεταφράζονται σε κάτι παραπάνω από €2 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 35%. Από ότι φαίνεται, τα χαμηλότερα συνολικά έσοδα τριμήνου οφείλονται κατά πρώτο λόγο στις χαμηλές πωλήσεις της σειράς Xperia στην Ευρώπη.

 

Για ακόμη μία φορά επίσης η εταιρεία μείωσε στις προβλέψεις της το νούμερο των αποστολών smartphones για το οικονομικό έτος (που λήγει τον Μάρτιο), και από τις 17 εκατομμύρια μονάδες, προβλέπει τώρα ότι θα αποστείλει συνολικά 15 εκατομμύρια τεμάχια (ο λόγος είναι ότι αξιολόγησε διαφορετικά την κατάσταση στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής).

 

Link.png Site: GSMArena