Παρόλο που είναι ένας κατασκευαστής που “παίζει μόνος του” σε μία αγορά για λίγους, η Ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τις συσκευές E Ink της, οι οποίες συνεχίζουν να διαθέτουν υψηλή τιμή.

Το Digital Paper των 13,3 ιντσών που η Ιαπωνική εταιρεία κυκλοφόρησε το 2014, στοίχιζε περίπου $1100.

 

Η τελευταία έκδοση, DPT-RP1, έρχεται βελτιωμένη στα σημεία ωστόσο η εξίσου υψηλή τιμή του ενδέχεται να λειτουργεί μάλλον… αποτρεπτικά όσον αφορά στην αγορά του από αρκετούς χρήστες. Το νέο Digital Paper διατηρεί την οθόνη των 13,3 ιντσών ωστόσο η ανάλυση έχει αυξηθεί από τα 1200 x 1600 dots στα 1650 x 2200 dots.

 

Επιπλέον είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο ενώ διαθέτει και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά όπως δυνατότητα να ξεκλειδώνει χρησιμοποιώντας τεχνολογία NFC. Δυστυχώς, και το συγκεκριμένο μοντέλο “διαβάζει” μόνο αρχεία PDF. Η Sony ωστόσο το συνδυάζει με μία desktop εφαρμογή με την ονομασία Digital Paper App που μετατρέπει ιστοσελίδες και έγγραφα σε μορφή PDF και τα “μεταδίδει ασύρματα” στο DPT-RP1 (πρώτα θα πρέπει τα αρχεία να ανέβουν στο cloud).

 

Αν και η Sony σταδιακά έχει μειώσει τις τιμές για να φτάσει στα σημερινά $700, είναι αναμφισβήτητα μία πανάκριβη συσκευή για να βλέπεις και να σημειώνεις σε αρχεία PDF. Ην συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Ιαπωνική αγορά στις 5 Ιουνίου.

 

Link.png Site: Engadget