Η Sony δήλωσε ότι σκοπεύει να ανακτήσει την ηγετική θέση της στην αγορά προσφέροντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης στο 90% των συσκευών της έως το 2011.

 

Για παράδειγμα, η εταιρεία θα λανσάρει το φθινόπωρο στην αμερικανική αγορά μια υπηρεσία που μεταδίδει ταινίες και εκπομπές στις επίπεδες τηλεοράσεις Bravia απευθείας μέσω Διαδικτύου, αντί μέσω δορυφόρου ή καλωδιακής. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στα μοντέλα Bravia πριν κυκλοφορήσουν σε DVD.

 

Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία του είδους, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Corp. Χάουαρντ Στρίνγκερ παρουσιάζοντας τα σχέδια της εταιρείας στο Τόκιο.

 

Μια αντίστοιχη υπηρεσία για το κατέβασμα ταινιών στο PlayStation 3 θα ξεκινήσει το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Στρίνγκερ, ο πρώτος μη Ιάπωνας επικεφαλής της Sony, που ανέλαβε καθήκοντα το 2005.

 

Ο Στρίνγκερ δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ανακάμψει από το οικονομικό ναδίρ εκείνης της χρονιάς εγκαταλείποντας ή περιορίζοντας 15 σειρές προϊόντων, κλείνοντας 11 εργοστάσια και απολύοντας 10.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Το οικονομικό έτος που τέλειωσε στις 31 Μαρτίου η Sony πέτυχε ρεκόρ κερδών στα 3,5 δισ. δολάρια και σχεδιάζει τώρα να επενδύσει 16,7 δισ. δολάρια σε νέες τεχνολογίες τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Source.png Πηγή: in.gr