Οι φωτογραφικοί αισθητήρες της Sony έχουν έντονη παρουσία σε αρκετά smartphones της αγοράς, με την Ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα τη νέα της δημιουργία.

Ο αισθητήρας ΙΜΧ230 Exmor RS της Sony διαθέτει την ίδια ανάλυση των 21MP όπως ο προκάτοχος του, ο IMX135, με μικρότερες αυτή τη φορά διαστάσεις, καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας και βελτιωμένη λειτουργία.

 

Με μέγεθος αισθητήρα 1/2.4" και μέγεθος pixel στα 1.12μm, ο IMX230 Exmor RS ξεχωρίζει για το σύστημα αυτόματης εστίασης 192 σημείων (έναντι 172 του προηγούμενου μοντέλου), κάτι που βοηθάει αρκετά στη φωτογράφηση αντικειμένων τα οποία κινούνται πολύ γρήγορα. Επιπλέον η λειτουργία HDR υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και στα βίντεο, ακόμα και όταν ο χρήστης κάνει λήψη βίντεο σε 4K ανάλυση.

 

sony-exmore-rs-stacked-2014-11-17-02.jpg

Τα πρώτα smartphone που θα ενσωματώνουν το νέο αισθητήρα θα αργήσουν ακόμα να κυκλοφορήσουν στην αγορά αφού η Sony θα είναι έτοιμη να το διαθέσει στους κατασκευαστές τον Απρίλιο του 2015 με προτεινόμενη τιμή τα $18. Αυτό δε σημαίνει ότι η εταιρεία δε θα επιλέξει νωρίτερα να το ενσωματώσει σε ένα δικό της smartphone, κάτι που πιθανόν να μάθουμε μόλις ανακοινωθεί το Xperia Z4.

 

Link.png Site: GSMArena