O Kazuo «Kaz» Hirai ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από την Sony μετά από 35 χρόνια. Τελευταία, βρισκόταν στην θέση του Προέδρου της Ιαπωνικής εταιρείας. 

Όπως είναι γνωστό, τον Kazuo Hirai αντικατέστησε στην θέση του CEO, στις αρχές Απριλίου πέρυσι (η συγκεκριμένη κίνηση είχε γίνει γνωστή δύο μήνες νωρίτερα περίπου), ο Kenichiro Yoshida, που μέχρι τότε εκτελούσε χρέη CFO.

Οι δυο τους, κατάφεραν να ενορχηστρώσουν την επιστροφή του Ιαπωνικού τεχνολογικού γίγαντα στην κερδοφορία, και να τον μετατρέψουν από ένα κατασκευαστή gadgets και υπολογιστών, σε μία κερδοφόρα εταιρεία που βασίζεται στην κατασκευή εξαρτημάτων και έχει ως αιχμή δόρατος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες PlayStation.

O Kazuo Hirai θα αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου της εταιρείας στις 18 Ιουνίου, ωστόσο θα συνεχίσει να έχει υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρεία, μετά από αίτημα του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. «O Hirai-san και εγώ συνεργαζόμαστε σε αναδιαρθρώσεις διαχείρισης από τον Δεκέμβριο του 2013» είπε ο Kenichiro Yoshida σε δήλωση του. «Αν και θα αποχωρήσει τόσο από την θέση του Προέδρου όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υποστήριξη στο management της Sony που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών επιχειρήσεων» συμπλήρωσε.

«Από τότε που παρέδωσα την σκυτάλη του CEO στον Yoshida-san τον περασμένο Απρίλιο, ως Πρόεδρος της Sony είχα τη δυνατότητα να διασφαλίσω ότι η μετάβαση θα γίνει ομαλά καθώς και να προσφέρω υποστήριξη στην ομάδα management της Sony» δήλωσε ο Kazuo Hirai που συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι όλοι στη Sony είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την ισχυρή ηγεσία του Yoshida-san και πως είναι έτοιμα να οικοδομήσουν ένα λαμπρότερο μέλλον για την Sony. Έτσι, αποφάσισα να αποχωρήσω οριστικά από την Sony, η οποία αποτέλεσε μέρος της ζωής μου τα τελευταία 35 χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους υπαλλήλους και τους μετόχους για την υποστήριξη τους κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού».

Ο Kazuo Hirai ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα μουσικής της Sony το 1984, και αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ για να αναλάβει επικεφαλής του τμήματος marketing της εταιρείας. Στη συνέχεια, μετά από έντεκα χρόνια, το 1995, ξεκίνησε να εργάζεται στην Sony Computer Entertainment, λίγο πριν το λανσάρισμα του πρώτου PlayStation. Το 2006 αντικατέστησε τον Ken Kutaragi ως επικεφαλής του τμήματος gaming της Ιαπωνικής εταιρείας. Το 2012 ανέλαβε την ηγεσία της Sony ως CEO στην θέση του Howard Stringer, υπό την πρωτοβουλία «One Sony».

The Verge

  • Like 1