Η Sony αναμένεται να έχει μια από τις σημαντικότερες παρουσιάσεις στη φετινή Mobile World Congress το πρωί της Δευτέρας,  παρουσιάζοντας τα νέα της smartphones, που δε θα είναι άλλα από τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact.

Ο γνωστός @evleaks δίνει σήμερα τις πρώτες αξιόπιστες πληροφορίες για τις νέες συσκευές της Ιαπωνικής εταιρείας, συνοδευόμενες από την πρώτη επίσημη φωτογραφία στις οποία διακρίνεται ο νέος σχεδιασμός που υιοθετεί φέτος η Sony. Ο νέος σχεδιασμός των smartphone της Sony διακρίνεται με βάση τις φωτογραφίες για τη χρήση τρισδιάστατου προστατευτικού γυαλιού στο πίσω μέρος, αλουμινένιο πλαίσιο αλλά και τα μικρότερα περιθώρια σε σχέση με το παρελθόν, των περιθωρίων περιμετρικά της οθόνης. Σε συνδυασμό με την υιοθέτηση της αναλογίας 18:9, η οθόνη του Xperia XΖ2 έχει διαστάσεις 5,7 ιντσών ενώ αυτή του Xperia XZ2 Compact ανεβαίνει στις 5 ίντσες. Και οι δύο προστατεύονται από Gorilla Glass 5. Με μεταλλικό πλαίσιο, άλλες σχεδιαστικές διαφορές είναι η παρουσία του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος καθώς και η χρήση πολυκαρβονικού πλαστικού στο πίσω μέρος του μικρότερου μοντέλου. 

xperia_xz2.jpg.098710c7b53a43872938d1a985ef9b9d.jpg

Όπως και στο παρελθόν, το Compact μοντέλο διαθέτει σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το μεγάλο αδερφό του όπως το Snapdragon 845 με οκταπύρηνο επεξεργαστή και κάμερα 19MP με διάφραγμα f/1.8, η ίδια που συναντάμε στο XZ Premium με τη σημαντική διαφορά ότι πρόκειται για την πρώτη που μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K HDR. Μία ακόμη πρωτιά για την κάμερα των νέων Xperia είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε πολύ αργή κίνηση και συγκεκριμένα στα 960 καρέ το δευτερόλεπτο όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, όμως αυτή τη φορά σε Full HD ανάλυση.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στο Xperia XZ2 είναι η παρουσία στερεοφωνικών ηχείων με μηχανισμό ανάδρασης για πιο «διαδραστική» εμπειρία και η οποία συγχρονίζει τη δόνηση με τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Φυσικα και τα δύο μοντέλα αναμένεται να είναι αδιάβροχα ενώ η μπαταρία στο Xperia XZ2 έχει χωρητικότητα 3180mAh , και στο Xperia XZ2 Compact, 2870mAh.

Το Insomnia θα βρίσκεται από αύριο στη Βαρκελώνη όπου και θα σας μεταφέρουμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη Mobile World Congress 2018.

VentureBeat

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1