Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CVG, η Sony θα φέρει το τέλος στους παραδοσιακούς DualShock controllers που επί 16 ολόκληρα χρόνια ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις των χρηστών, με τη διάθεση του PlayStation 4.

Ανώνυμες πηγές δήλωσαν στην ιστοσελίδα ότι το νέο controller που ετοιμάζει η εταιρεία διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες, προσθέτει όμως νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα βιομετρικοί αισθητήρες στις λαβές και οθόνη αφής LCD είναι δυο νέα χαρακτηριστικά που πολύ πιθανόν να δούμε στα controllers της νέας κονσόλας.

 

Άλλη πηγή, προσκείμενη στην εταιρεία αναφέρει ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να προσομοιωθεί η φιλοσοφία του UI του PS Vita. H εταιρεία από την μεριά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες.

 

Το άρθρο δεν αναφέρει για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθούν οι βιομετρικοί αισθητήρες ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι οι DualShock controllers του PS3 θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με το PS4 σαν δευτερεύοντα gamepads. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο DualShock controller για το αρχικό PlayStation παρουσιάστηκε το 1997, όπου τα αναλογικά sticks του θεωρούνταν κατά πολλούς, εκείνη την εποχή, ως μια εξέχουσα βελτίωση στα N64 pads της Nintendo.

 

Link.png Site: ']neowin.net

Link.png Site: http://www.computerandvideogames.com/387287/cvg-sources-sony-to-abandon-dualshock-design-for-ps4/']computerandvideogames.com