Δεδομένης της γενικότερης αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο η οικονομική κρίση, ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Sony, από το BB- στο BBB- με αρνητικές προοπτικές.

Για όσους ακούν για πρώτη φορά τον οίκο αξιολόγησης Fitch, αρκεί να αναφέρουμε ότι προβαίνει σε συστηματικές αξιολογήσεις εταιρειών και χωρών, βάσει της οικονομικής κατάστασής τους, με μια κλίμακα που ξεκινάει από το AAA και φθάνει μέχρι το D.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Sony τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια χαρακτηριζόταν από κατασπατάληση χρημάτων. Το PS3, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικώς το 2006, δεν έτυχε ανταπόκρισης εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού, εξαιτίας κυρίως της υψηλής τιμολογιακής πολιτικής που ακολούθησε η εταιρεία. Χρειάστηκε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια από τότε έτσι ώστε η συσκευή να της αποφέρει χρήματα στα ταμεία.

 

Εν τω μεταξύ, η αποτυχημένη προσπάθεια, να κάνει θραύση στην portable gaming αγορά με τα PSP Go και PSP Vita, σε συνδυασμό με την λανθασμένη πολιτική τιμολόγησης για την αγορά στην οποία απευθύνονταν, είχε αποτέλεσμα τη μη διάθεση αριθμό συσκευών ανάλογο με το Nintendo DS. Επιπροσθέτως ο Steve Durose από τον οίκο Fitch δήλωσε, ότι χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες αναδιοργάνωσης και αλλαγής της στρατηγικής της εταιρείας, φαίνεται δύσκολο η προσπάθεια απόκτησης κέρδους και η ανάκληση των βαθμών υποβάθμισης που αποδόθηκαν.

 

Link.png Site: Neowin