Την 7η γενιά της επιτυχημένης κάμερας RX100 ανακοίνωσε πρόσφατα η Ιαπωνική εταιρεία Sony. Το νέο μοντέλο RX100 VII προσφέρει ταχύτερες λειτουργίες λήψης, βελτιωμένη απόδοση στην αυτόματη εστίαση αλλά και βελτιωμένη ποιότητα φωτογραφιών.

Η μικρή αλλά ικανότατη κάμερα της Sony διαθέτει προηγμένα tracking και autofocus χαρακτηριστικά σαν αυτά που διαθέτει η κορυφαία mirrorless full frame α9 (Alpha 9) της εταιρείας, και έρχεται με μία νέα λειτουργία λήψης με την ονομασία «Single Burst Driving Shooting Mode» με την οποία ο φωτογράφος μπορεί να τραβήξει έως και επτά φωτογραφίες με ένα πάτημα του «κλείστρου». Οι φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν με frame rate στα 30fps, στα 60fps και 90fps ανάλογα τις συνθήκες, και ο φωτογράφος μπορεί να κρατήσει τις καλύτερες από τις επτά λήψεις. Επιπλέον, η RX100 VII εφοδιάζεται με υποδοχή για μικρόφωνο, κάτι που αναμφισβήτητα θα αρέσει σε όσους τραβούν selfies ή καταγράφουν τις εμπειρίες τους σε vlogs. Δεν απουσιάζει επίσης η υποδοχή για ακουστικά (3.5mm) αλλά και η flip-up οθόνη και το τύπου pop-up ηλεκτρονικό σκόπευτρο.

Η νέα RX100 VII διαθέτει ένα νέο Exmor RS CMOS 1”-type stacked αισθητήρα 20,1 Megapixels που συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Χάρη στα δύο αυτά χαρακτηριστικά επιτυγχάνονται ταχύτητες και δυνατότητες αυτόματης εστίασης που συναντούμε σε επιπέδου full frame κάμερες. Για παράδειγμα, η RX100 VII εστιάζει σε αντικείμενα μέσα σε 0,02 δευτερόλεπτα και προσφέρει blackout-free (χωρίς blackout στο viewfinder ώστε να μην χάνετε στιγμή από τη δράση καθώς η κάμερα τραβάει φωτογραφίες) φωτογράφηση με ταχύτητα 20fps και AF/ AE tracking. Η αυτόματη εστίαση έχει βελτιωθεί σημαντικά και τώρα υπάρχουν 357 σημεία αυτόματης εστίασης phase detection και 425 σημεία αυτόματης εστίασης contrast detection που καλύπτουν σχεδόν ολοκληρωτικά το field of view.

1508322133_RX100VII_2.jpg.db7268d77d7eeb7b8fc97a70cde0c58d.jpg

Η κάμερα επίσης μπορεί και πραγματοποιεί AF/ AE υπολογισμούς με ταχύτητα 60 φορές το δευτερόλεπτο ενώ επιπλέον υποστηρίζεται eye tracking και eye detection σε πραγματικό χρόνο που λειτουργεί τόσο σε λήψεις φωτογραφιών όσο και στη λήψη βίντεο (ακόμα και σε ζώα).

Όσον αφορά στις δυνατότητες βίντεο, υποστηρίζεται full pixel readout στα 4K χωρίς binning, Log και HLG για HDR workflows, βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας καθώς και δυνατότητα λήψης κάθετων βίντεο αλλά και με ταχύτητα 960fps για την εφαρμογή εφέ αργής κίνησης. Κατά τα άλλα, τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με τον προκάτοχό της, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος φακού που είναι τύπου Zeiss Vario-Sonnar 24-200mm f:/2.8-4.5 και των δυνατοτήτων ασύρματης συνδεσιμότητας WiFi και Bluetooth.

Η RX100 VII θα διατεθεί τον ερχόμενο μήνα στην αγορά με τιμή $1199,99. Με το Shooting Grip Kit η κάμερα θα στοιχίζει $1299,99 ενώ το LCJ-RXK jacket case θα στοιχίζει ξεχωριστά περίπου $85.

GSMArena

Engadget

  • Like 2