Οι κάτοχοι του Sony Xperia SP καλό θα ήταν να ελέγχουν σχετικά συχνά τις επόμενες μέρες το κινητό τους για αναβάθμιση. Η Sony Mobile ξεκίνησε το “roll-out” του firmware του κινητού αρχικά στην Αυστραλία.

Η αναβάθμιση αφορά στο Android 4.3 και η έκδοση έχει το όνομα 12.1.A.0.266. Μέσα στις επόμενες μέρες η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη, αν δεν είναι ήδη –δυστυχώς δεν έχουμε το κινητό στα χέρια μας για να σας πούμε.

 

Λογικά, η αναβάθμιση θα είναι πρώτα διαθέσιμη μέσω του Sony PC Companion και αργότερα OTA (Over-The-Air). Πάντως, όσοι από εσάς το επιθυμείτε μπορείτε να κατεβάσετε τo firmware και από εδώ, αν και διαπιστώσαμε ότι ο server έχει... προβλήματα.

 

Το Android 4.3 φέρνει την Smart Social Camera της Sony, μία νέα έκδοση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας STAMINA, νέες εκδόσεις των εφαρμογών Album, Movies και Walkman, δυνατότητα downloading Xperia Themes, δυνατότητα ρύθμισης της ισορροπίας λευκού στην οθόνη, καθώς και πιο σύγχρονο UI που είναι βελτιστοποιημένο και προσφέρει ακόμα πιο “στρωτή” εμπειρία χρήσης.

 

gallery_286955_915_6988.jpg

 

Να αναφέρουμε ότι στην σειρά είναι και τα Sony Xperia T και Xperia V (αναφέρεται και το TX) για να αναβαθμιστούν σε Android 4.3. Όσο αφορά στο Android 4.4 KitKat, γνωρίζουμε ότι η εταιρεία έχει στόχο να ξεκινήσει τη διανομή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

 

gallery_286955_915_53777.png

 

Η εταιρεία, τον περασμένο Νοέμβριο είχε κάνει γνωστό ότι τα Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Z1, Xperia Z Ultra και το Xperia tablet Z θα αναβαθμιστούν σε Android 4.4 KitKat ενώ εξετάζει και την περίπτωση των Sony Xperia ZR και Xperia SP.

 

Το βίντεο είναι στα.. τσέχικα, αλλά o χειρισμός και το UI είναι... universal

 

Link.png Site: http://www.xperiablog.net/2014/02/11/xperia-sp-android-4-3-update-starts-rolling-with-build-12-1-a-0-266/[/url]']XperiaBlog