Στη φετινή CES, η Sony ανακοίνωσε ότι από φέτος «ανεβαίνει στο τρένο» του 8K ανακοινώνοντας δύο νέα μοντέλα ZG9 στις 98 ίντσες και στις 85 ίντσες.

Οι δύο νέες οθόνες 8K της Sony παρέχουν τέσσερις φορές τον αριθμό εικονοστοιχείων (pixel) των 4Κ τηλεοράσεων (ή 16 φορές την ανάλυση Full HD), προσφέροντας εκπληκτική εμπειρία θέασης, και ο επεξεργαστής που ενσωματώνουν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα εικόνας. Χρησιμοποιώντας έναν ειδικά ανεπτυγμένο από την Sony αλγόριθμο, επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate έχει βελτιστοποιηθεί για να διαχειρίζεται κατάλληλα και τα 33 εκατομμύρια εικονοστοιχεία ενός πάνελ 8Κ.

Η ισχύς του νέου επεξεργαστή δίνει τη δυνατότητα στο 8K X-Reality PRO να πραγματοποιεί upscaling –στις μέρες μας εξάλλου το περιεχόμενο 8K δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένο- και να αναβαθμίζει οποιοδήποτε περιεχόμενο με βάση μια νέα, αποκλειστική βάση δεδομένων 8K για ακόμα ακριβέστερο και περισσότερο λεπτομερές upscaling. Οι νέες τηλεοράσεις ZG9 στις 98 ίντσες και στις 85 ίντσες υποστηρίζουν επίσης τις τεχνολογίες Backlight Master Drive με full-array local dimming και 8K X-tended Dynamic Range PRO. Το Backlight Master Drive στη ZG9 προσφέρει εξαιρετικά πυκνά στοιχεία LED, ανεξαρτήτως ελεγχόμενα για εξαιρετική φωτεινότητα και άνευ προηγουμένου αντίθεση ενώ το 8K X-tended Dynamic Range PRO χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια για να αυξήσει έξυπνα τη φωτεινότητα στις περιοχές όπου πρέπει να ενισχυθεί.

Οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν επίσης Acoustic Multi-Audio για εμπειρία Sound-from-Picture Reality (ο ήχος ακούγεται να «προέρχεται» απευθείας από την εικόνα χρησιμοποιώντας τέσσερα ηχεία που κοιτούν προς τα εμπρός). Η ακουστική εμπειρία πλαισιώνεται και από την υποστήριξη του πρότυπου Dolby Atmos. Μερικές ακόμα υποστηριζόμενες τεχνολογίες είναι οι X-Wide Angle και X-Motion Clarity για κορυφαίες γωνίες θέασης χωρίς παραμορφώσεις και ελαχιστοποίηση της θαμπάδας στις κινήσεις χωρίς να μειώνεται η φωτεινότητα της οθόνης.

Όλες οι νέες ZG9 Full Array LED τηλεοράσεις της Sony –όπως και η νέα σειρά AG9 OLED για οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω– διαθέτουν λογισμικό Android TV, που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από το Google Play (YouTube, Netflix κ.ά) και ενσωματώνουν τον Google Assistant. Επίσης είναι συμβατές με το AirPlay 2 και το HomeKit της Apple. Το AirPlay 2 σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα περιεχόμενο από συσκευές iOS στην τηλεόραση σας ενώ το HomeKit σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα και με ασφάλεια την τηλεόραση σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home ή μέσω της Siri.

IMG_20190108_124612.jpg.1ed674d1672c88f4bc6802e063d53382.jpg

Εκτός από τις παραπάνω τηλεοράσεις ZG9, η Sony ανακοίνωσε και νέες 4K τεχνολογίας OLED στην σειρά AG9 Premium. Η ναυαρχίδα 4K HDR OLED της Sony είναι η AG9 που θα διατεθεί σε μοντέλα των 77 ιντσών, 65 ιντσών και 55 ιντσών. Όπως και η ZG9 Full Array LED τηλεοράσεις της Sony ενσωματώνουν τον νέο επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate για κορυφαίο upscaling και λειτουργία Pixel Contrast Booster για περισσότερο χρώμα και αντίθεση σε φωτεινές περιοχές.

Οι νέες τηλεοράσεις AG9 επίσης υποστηρίζουν Acoustic Surface Audio+ για συναρπαστική εμπειρία ήχου, TV Centre που τοποθετεί την τηλεόραση στη θέση του κεντρικού ηχείου σε μία διάταξη home cinema καθώς και τις λειτουργίες Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision και Dolby Atmos.  

IMG_20190108_124444.jpg.3f8fa0207e94183bdc48c4476df8b5f4.jpg