Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο Xperia Pro-I, το κορυφαίο smartphone της Ιαπωνικής εταιρείας το οποίο είναι το πρώτο στον κόσμο με κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 1-inch με PDAF (Phase Detection AutoFocus).

Εξαιτίας των περιορισμών στο μέγεθος, η τοποθέτηση ενός τόσο μεγάλου αισθητήρα σε ένα κινητό αποτελεί πρόκληση και πολυτέλεια από άποψη μηχανικής και από άποψη κόστους αντίστοιχα. Ο μεγάλος αισθητήρας 12MP της 1 ίντσας (ο ίδιος αισθητήρας χρησιμοποιείται και στην φωτογραφική μηχανή RX100 VII) υποστηρίζει πολύ γρήγορο phase-detect autofocus με 315 σημεία αυτόματης εστίασης που καλύπτουν το 90% του κάδρου και λήψεις σε φορμά 12-bit RAW. Επιπλέον, και όπως συμβαίνει και με τις ακριβές mirrorless κάμερες της Ιαπωνικής εταιρείας, το Xperia Pro-I υποστηρίζει real-time Eye-AF όπως και real-time tracking κατά τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο ώστε το θέμα σας να είναι πάντα σωστά εστιασμένο ακόμα και αν κινείται.

Xperia-Pro-I_4.jpg

Πέρα από τον μεγάλο αισθητήρα, ένα ακόμη ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του Xperia Pro-I είναι η υποστήριξη μεταβλητού διαφράγματος με την κύρια κάμερα να μπορεί να αλλάζει από f:/2.0 σε f:/4.0 με το πάτημα ενός πλήκτρου, χαρακτηριστικό που όπως λέει η Sony μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του δυναμικού εύρους και στη βελτίωση του bokeh. Εκτός από την 24mm-equivalent κάμερα, το Sony Xperia Pro-I διαθέτει μία υπερευρυγώνια κάμερα 16mm και μία κάμερα telephoto 50mm μαζί με έναν αισθητήρα 3D ToF (Time-of-Flight) που βοηθάει με την αυτόματη εστίαση και τον υπολογισμό του βάθους.

Xperia-Pro-I_1.jpg

Η Sony επίσης ισχυρίζεται ότι το Xperia Pro-I είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4Κ με 120fps ενώ επιπλέον τα τρία μικρόφωνα που ενσωματώνει σας επιτρέπουν να εγγράψετε υψηλής πιστότητας ήχο χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους παρασκηνίου. Μαζί με το hardware, η Sony προσφέρει τις λειτουργίες Videography Pro και Cinematography Pro για την προσθήκη επαγγελματικών χρωματικών προφίλ δανεισμένων από τις επαγγελματικές κάμερες της.

Xperia-Pro-I_2.jpg

Στο εσωτερικό του Xperia Pro-I βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 888 σε συνδυασμό με 12GB RAM και 512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη που προστατεύεται από Gorilla Glass Victus είναι τύπου 4K OLED ενώ δεν απουσιάζει η αδιαβροχοποίηση (IP65/68).

Μαζί με το Sony Xperia Pro-I, η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε και ορισμένα αξεσουάρ για το κινητό όπως το Vlog Monitor ($200). Πρόκειται για μία οθόνη LCD 3,5 ιντσών που προσαρμόζεται στην πίσω πλευρά του κινητού και επιτρέπει στον χρήστη να «καδράρει» καλύτερα τον εαυτό του όταν γυρίζει vlogs χρησιμοποιώντας την κύρια κάμερα. Το αξεσουάρ διαθέτει επιπλέον υποδοχή 3.5mm για ήχο καθώς και hot-shoe adapter για την προσαρμογή ενός εξωτερικού μικροφώνου υψηλότερης ποιότητας. Οι προπαραγγελίες για το Sony Xperia Pro-I ξεκινούν από τις 28 Οκτωβρίου με αρχική τιμή περίπου $1.800 και η επίσημη πώληση της συσκευής αναμένεται από τον Δεκέμβριο.

  • Like 6
  • Haha 1