Η Marvell ανακοίνωσε το νέο της ελεγκτή Bravera SC5, ο οποίος υποστηρίζει τα νέα πρότυπα PCIe 5.0 και NVMe 1.4b για να προσφέρει απίστευτο bandwidth μεγέθους 14GB/s!

Με τον Bravera SC5, η Marvell είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ανακοινώνει ελεγκτή SSD τύπου PCIe 5.0. Σύμφωνα με την εταιρεία τα solid state drives που υποστηρίζουν το πρότυπο PCIe 5.0 θα έχουν «στη διάθεση τους» bandwidth κοντά στα 32GT/s, διπλάσιο δηλαδή από το bandwidth που προσφέρουν τα motherboards με PCIe 4.0 και τετραπλάσιο από το bandwidth που προσφέρει το παλαιότερο πρότυπο PCIe 3.0 και είχαμε για 10 χρόνια στην αγορά περίπου.

Marvell-Bravera-SC5-Controllers.jpg

Η γνωστή εταιρεία Marvell θα ανακοινώσει δύο τύπους του ελεγκτή της Bravera SC5 SSD, που αρχικά προορίζονται για την αγορά των κέντρων δεδομένων. Το πρώτο μοντέλο είναι 8-channel (MV-SS1331) και το δεύτερο μοντέλο 16-channel (MV-SS1333). Και τα δύο υποστηρίζουν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής (sequential) έως και 14GB/s και 9GB/s αντίστοιχα ενώ τα IOPS αγγίζουν αντίστοιχα τα 2 εκατομμύρια και 1 εκατομμύριο.

Marvell-Bravera-SC5-Summary.jpg

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται όλοι οι ανταγωνιστές της Marvell, μεταξύ των οποίων είναι οι Silicon Motion και Phison να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις, ωστόσο η Marvell, τουλάχιστον όσον αφορά τον σχεδιασμό του ελεγκτή PCIe 5.0 SSD, έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.   

  • Like 5
  • Thanks 1