Η OCZ γνωστή για την εμμονή της για την κατασκευή άρτιων μνημών και μονάδων αποθήκευσης NAND FLASH παρουσιάζει επίσημα το μεγαλύτερο απόκτημα της σειράς δίσκων Solid State Colossus, το δίσκο OCZSSD2-1CLS1T που η χωρητικότητα του αγγίζει το ένα TerraByte. Μπορεί να σας ξεγελούν τα μάτια σας, αλλά έφτασε η στιγμή να πούμε και επίσημα αντίο στους μηχανικούς δίσκους . . .

 

Ο Colossus 1 TB βασίζεται σε σώμα 3.5” κατασκευασμένο από αλουμίνιο με ενσωματωμένους δύο ελεγκτές με εσωτερική μνήμη τα 128 ΜΒ ο καθένας. Είναι ικανός να αντέξει διατάραξη ύψους 1500 G (όπου G η επιτάχυνση της βαρύτητας ~ 9.81 m/sec^2) και MTBF (Mean Time Between Failure) της τάξης των 1.5 εκατομμυρίου ωρών.

 

“Η νέα σειρά Colossus είναι σχεδιασμένη για να επιταχύνει τις επιδόσεις σε σταθερούς υπολογιστές και μονάδες εργασίας (workstations) και απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες που δίνουν βαρύτητα σε υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα,” αναφέρει ο Eugene Chang, VP of Product Management στην OCZ Technology Group. “Η αρχιτεκτονική του πυρήνα του Colossus είναι περαιτέρω προσβάσιμη σε εταιρικούς πελάτες με κλειδωμένα BOM (build of materials ) και τροποποιημένο firmware για να ταιριάζει στα δικά τους μοναδικά προγράμματα. ”

 

Οι επιδόσεις του Colossus 3.5” εκτινάσσονται στα 260 MB/sec για εγγραφή και ανάγνωση και υπολογίζονται περίπου 13350 IOPS στα 4 K random. Το προϊόν παρέχεται με 3-ετή εγγύηση.

 

Το αμέσως μικρότερο μοντέλο των 512GB θα κοστίζει γύρω στα 1.200 δολάρια, ενώ η σειρά περιλαμβάνει επίσης ένα SSD στα 128GB με τιμή 300 δολάρια και ένα χωρητικότητας 256GB και κόστους 600 δολαρίων.

 

Source.png Πηγή: hwbox.gr

Picture.png Εικόνα: OCZ Collosus 1TB | Ενδότερα