Η Jolla τελικά παραιτήθηκε από την ιδέα της κατασκευής του Jolla Tablet και επισήμως ανακοίνωσε ότι το εγχείρημα απέτυχε.

Όλες οι προσπάθειες της εταιρείας για να καταφέρει να προσφέρει το tablet στους φίλους της εγκαταλείφθηκαν, και το μόνο που απασχολεί τώρα την εταιρεία, είναι να επιστρέψει πίσω στους backers τα χρήματα τους.

 

Για την χρηματοδότηση της κατασκευής του Jolla tablet, επιστρατεύτηκε το Indiegogo και περισσότεροι από 21 χιλιάδες άνθρωποι, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, σε μία επιτυχημένη καμπάνια crowdfunding. Αν και η συσκευή έκανε την εμφάνιση της στο Mobile World Congress πέρυσι, λίγο αργότερα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα προβλήματα.

 

Η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό της, και για ένα διάστημα υπήρξαν αμφιβολίες για την κυκλοφορία του tablet. Αν και τελικά η Jolla, κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για το tablet, τα οικονομικά προβλήματα είχαν δημιουργήσει ανεπανόρθωτη βλάβη (κυρίως οι καθυστερήσεις στον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο δημιούργησαν προβλήματα με προμηθευτές) με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τα σχέδια για την παραγωγή του.

 

Η Jolla, αποφάσισε να αποστείλει τα πρώτα 540 tablets που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής στους πρώτους backers στο Indiegogo, ενώ στους υπόλοιπους backers θα επιστρέψει πίσω τα χρήματα που επένδυσαν (σε δύο φάσεις, τα μισά χρήματα το πρώτο τρίμηνο του 2016, και τα υπόλοιπα σε ένα χρόνο, εφόσον το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση της εταιρείας). Αυτό που θέλει να κάνει τώρα η εταιρεία, είναι να πουλήσει άδειες χρήσης του Sailfish OS σε κατασκευαστές, αφού για την ώρα, μόνο από κάτι τέτοιο μπορεί να περιμένει έσοδα. Ήδη διαπραγματεύεται με αρκετές εταιρείες.

 

Link.png Site: GSMArena