Μετά τα TCL NXTWEAR G, σειρά έχουν τα νέα TCL NXTWEAR Air που η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022.

Όσοι θυμούνται την πρώτη γενιά έξυπνων γυαλιών, θα παρατηρήσουν άμεσα αλλαγές αισθητικές κι όχι μόνο, οπότε ας τα πάρουμε από την αρχή. Τα TCL NXTWEAR Air είναι ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που θυμίζουν τυπικά γυαλιά ηλίου, όμως είναι κάθε άλλο παρά τυπικά. Σε κάθε φακό κρύβουν μικρές οθόνες που προβάλλουν περιεχόμενο στο χρήστη, προσφέροντας μια εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός VR headset όμως χωρίς τον όγκο που αυτό συνεπάγεται.

Είναι κατά 30% ελαφρύτερα από τον προκάτοχό τους και ζυγίζουν μόλις 75 γραμμάρια ενώ στην όψη δε διαφέρουν από κλασικά γυαλιά ηλίου εκεί που τα TCL NXTWEAR G θύμιζαν κάτι πιο φουτουριστικό. Με λίγα λόγια, μπορεί άνετα κανείς να τα φοράει έξω και να μη μοιάζουν παράξενα.

5_tcl_nxtwear_air.jpg.8225efaee3e5ae349ffb71379c39d458.jpg

Χρησιμοποιεί διπλές οθόνες Micro OLED ανάλυσης 1080p έκαστη, τα οποία συνεπάγονται άψογη ποιότητα χρώματος, αντίθεση και ευκρίνεια, οπότε το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα στερείται ποιότητας. Κατά τη δοκιμή που μπορέσαμε να έχουμε στον εκθεσιακό χώρο της TCL, επιβεβαιώσαμε την αναφορά της εταιρείας για εμπειρία παρόμοια με αυτή που θα είχαμε αν βλέπαμε μια οθόνη μεγέθους 140 ιντσών από 4 μέτρα απόσταση. Σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία παίζουν οι πρόσθετες επιφάνεις που μπορούμε να βάλουμε πάνω από τα γυαλιά, οι οποίες σκοτεινιάζουν το περιβάλλον περιμετρικά της μεγάλης οθόνης, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Στο σώμα των γυαλιών βρίσκονται στερεοφωνικά ηχεία που στέλνουν τον ήχο προς τα κάτω και στο αυτί, εξαλείφοντας την ανάγκη για ακουστικά και κάνοντας ευκολότερη τη χρήση σε πιο ελεγχόμενα περιβάλλοντα – μπορεί κανείς να τα φοράει άνετα στο σπίτι χωρίς να χάνει την επαφή με όσα συμβαίνουν γύρω. Παρόλα αυτά, ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει ασύρματα ακουστικά για καλύτερη εμπειρία ήχου.

Τα TCL NXTWEAR Air μπορούν να συνεργαστούν με πάνω από 100 smartphones, υπολογιστές και tablets και να λειτουργήσουν ως βασική ή δεύτερη οθόνη για προβολή περιεχομένου. Συγκεκριμένο παράδειγμα που μας έδωσε η εταιρεία είναι όταν κάποιος να δουλεύει σε κάτι ευαίσθητο στον υπολογιστή του και να μη χρειάζεται να κρύβει την οθόνη αφού όλα βρίσκονται στα γυαλιά. 

2_tcl_nxtwear_air.jpg.48c5b391a2e7b3e3796e0d1ebeab2d82.jpg

Παρομοίως, μπορεί να ταξιδεύει με αεροπλάνο και να βλέπει μια ταινία με τα ακουστικά του πολύ πιο άνετα από ότι σε μια οθόνη κινητού. Για τους gamers, μπορεί να λειτουργήσει ως μια τεράστια οθόνη κινητού όπου, συνδυαστικά με ένα Bluetooth χειριστήριο, η εμπειρία αλλάζει ριζικά. Τέλος, διαθέτουν μια θύρα USB-C για σύνδεση με συσκευές και φόρτιση της μπαταρίας.

Η TCL δεν αποκάλυψε την τιμή των TCL NXTWEAR Air ωστόσο αναμένεται να διατεθούν μέσα στους πρώτους μήνες του έτους.

  • Like 10
  • Thanks 1